Pojdi na glavno vsebino

Tri leta Akademije Jezeršek

Tri leta Akademije Jezeršek

Si predstavljate, da je naše kuharske delavnice na Dvoru Jezeršek v treh letih obiskalo že več kot 3.200 tečajnikov?

Program Akademije Jezeršek je nastal konec leta 2012. Luka Jezeršek in Ana Šušteršič sta oblikovala izobraževalne programe za kulinarične delavnice, strokovna izobraževanja in kulinarične team building delavnice. Začeli smo z delavnicami, ki jih še vedno pogosto naročajo naše zaključene družbe. Gre za delavnice Peka kruha, Prigrizki & finger food in Praznične potice in pogače. Postopoma smo glede na rast zanimanja pripravili še številne nove delavnice. Danes jih je na repertoarju Akademije Jezeršek že 50! Delavnice izvajajo Jezerškovi kuharski mojstri in tudi številni zunanji strokovnjaki, ki lepo popestrijo naš program.

Našo vodjo delavnic, Ano Šušteršič (Kreativni vodja kulinarike pri Jezeršek gostinstvu), smo prosili, da z nami deli svoje občutke ob tako velikem uspehu.

Ana, čestitamo! Kakšen je recept za tako uspešno zasedenost delavnic?
»Delavnice so se razvijale zelo spontano. Prisluhnili smo željam naših udeležencev. Rezultat me v bistvu ne preseneča saj je pravi odraz našega dela. V uspeh sem bila prepričana. Na Akademiji Jezeršek mi je v posebno veselje ravno to, da lahko predajamo kuharsko znanje na vedoželjne tečajnike, ki pridejo k nam na tečaje. Veseli me, da si ljudje v današnjem hitrem tempu še vedno vzamejo čas za kuharijo, da so ustvarjalni in da jih zanima prava in pristna kuhinja.

Ali tečajniki hodijo na kuharske delavnice zaradi popularizacije kuharskih oddaj na televiziji?
Nimam občutka, da bi naši tečajniki hodili k nam zaradi popularizacije na televiziji. Prihajajo zaradi pristnega zanimanja in veselja do kulinarike. Ne gre samo za kuharijo. Zanima jih tudi delo v cateringu, v gostilni in v restavraciji Blejski grad. Zanima jih tudi zakulisje profesionalne kuhinje. Mogoče ravno zato, ker ni vedno tako rožnato kot je videti na televiziji. Iščejo vsakdanjost. Tudi pri recepturah. To kar lahko sam kupijo in si pripravijo doma.

Kako ocenjuješ nivo znanja v slovenskem gostinstvu?
Velikokrat imajo naši tečajniki, ki so ljubiteljski kuharji, celo več znanja kot nekateri profesionalni gostinci, ki prihajajo k nam na izpopolnitev kuharskih znanj. Odraz slovenskega gostinstva ni to, kar vidimo na televiziji. Gostinstvo v Sloveniji se ne more v celoti poimenovati kulinarika. Redko kateri si zaslužijo uporabo te besede. Vidi se, kdo živi s kulinariko, kdo pa jo koristi le v prodajne namene.

Ali so kuharske delavnice primerne za poslovne skupine kot oblika motivacijskega programa?
Kulinarični teambuildingi so lahko zelo zanimiva izkušnja za poslovne time, saj se vloge v kuhinji običajno premešajo čisto po svoje. Ne samo ljubezen, tudi poslovna klima lahko gre skozi želodec.

Od decembra 2012 do konca decembra 2015 se je razpisanih kulinaričnih delavnic Akademije Jezeršek udeležilo več kot 3.200 udeležencev. V tem številu niso všteti še številni drugi tečajniki, ki so se delavnic udeležili v sklopu poslovnega srečanja ali zasebne zaključene družbe.


Anini tečaji so večinoma razprodani že več mesecev v naprej. O prostih terminih vas lahko obveščamo. Veseli bomo vašega sporočila!

Kontakt: akademija@jezersek.si, 01/361 94 16.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Zanimivo

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se