Pojdi na glavno vsebino

Otroška kuharska delavnica med šolskimi počitnicami

Otroška kuharska delavnica med šolskimi počitnicami

"Lupimo in čistimo, ribamo sekljamo, strgamo pasiramo, kuhano vam damo!" Kot v znamenitem oglasu za Frutek so tokrat mišice pokazali naši mali kuharski mojstri!

Veliko kuhinjskih elementov in procesov je za naše otroke prenevarnih, zaradi česa jih lahko le redko vključimo v to priljubljeno vsakodnevno aktivnost. Pri otroški kuharski delavnici Akademije Jezeršek smo zbrali ideje, kjer se otroke lahko vključi v največji meri.

 

Vsi otroci so dobili svojo kuharsko kapo in predpasnik. Kuharici Ines in Simona sta jih poučili o higieni rok in pravilih dela v kuhinji. Za vsakega malega kuharskega mojstra smo pripravili delovno površino in približali sestavine za izdelavo kulinaričnih umetnin.

Otroci so pripravili slane prigrizke, spekli raznovrstne picike in zmešali vitaminski koktajl. Nič slabše kot odrasli, so na koncu pripravili še omamne sladice. Nepozabno vzdušje najlepše opišejo priložene fotografije.

"Zelo sem bil navdušen. Še pridem na kakšno drugo delavnico." Žiga Rakun

"Hči je bila navdušena in ni mogla prehvaliti :-) Njeno prvo vprašanje je bilo kdaj bo spet kuharska delavnica?!

 

Nekaj prostih mest je še na voljo na naslednjem terminu, 18.4.2014: http://bit.ly/1f32vr7. Za več informacij smo na voljo prek telefona 01/361 21 13 in e-naslova: akademija@jezersek.si.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Zanimivo

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se