Pojdi na glavno vsebino

Nepozabna catering izkušnja iz Splita

Nepozabna catering izkušnja iz Splita

Dalmatinsko sonce in razgled na Splitsko rivo, v daljavi na Mosor in jadransko otočje sta deset dni spremljala našo ekipo med delom na 50 metrih nad tlemi.

Med 16. in 24. avgustom 2014 je ekipa Jezeršek cateringa skrbela za posebno kulinarično izkušnjo udeležencev dogodka *Dinner in the Sky Split. Goste se je postreglo ob dvigu platforme na višino 50 metrov. Delo v tujini in v posebnih delovnih okoliščinah je od nas zahtevalo veliko predpriprav in spontanih rešitev na mestu dogajanja.

Hrvaški novinarji so našega vodjo kuhinje, Luko Jezerška, med enim od dvigov povprašali o njegovi izkušnji: »Hrana in adrenalinska izkušnja gresta odlično skupaj. Za ekipo je bilo precej adrenalinsko na začetku, zdaj pa predvsem za goste, ki svojo pozitivno energijo prenašajo tudi na nas. Super je. Gostje se večinoma zamotijo s tehničnim aspektom dviga, z uživanjem v razgledu, s fotografiranjem in okušanjem hrane. Vsekakor je hrana pomemben del celostne izkušnje.«

Koncept petih jedilnikov smo pripravili v Sloveniji, sestavine pa pridobili od lokalnih dobaviteljev. Pomembno vlogo je v tem delu odigral naš hrvaški partner, s katerim catering storitve na Hrvaškem izvajamo pod imenom SORA Catering. Hrvaški kuharji, strežno in pomožno osebje so tudi okrepili našo slovensko ekipo pri izvedbi. Jedi so se pripravljale deloma v catering kuhinji na ploščadi, deloma pa pred gosti na dvižni platformi. Postregli smo širok spekter hrvaških specialitet, od istrskih tartufov, dalmatinskega pršuta, otoških sirov, svežih ostrig in seveda ribjih jedi.

Dinner in the Sky je potekal med 15. in 24. avgustom 2014 v Splitu na lokaciji pod Marjanom. Gostje so lahko izbirali med 5 tipi pogostitev (Brunch, Lunch, Champagne, Dinner in Cocktail in the Sky), ki so se med seboj razlikovale časovno, cenovno in vsebinsko. Na dan smo bili pripravljeni za 16 dvigov oziroma pogostitev. Ob tokratni prvi izvedbi dogodka Dinner in the Sky v Splitu smo postregli 2.000 gostov.

Atraktivnost doživetja in izredno zadovoljni obiskovalci sta razloga, da se bo dogodek ponovil v naslednjem poletju. Verjetno na več lokacijah Jugovzhodne Evrope.

Več o dogodku: Dinner in the Sky

*Dinner in the Sky: v slovenščini Večerja v zraku

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Zanimivo

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se