Pojdi na glavno vsebino

Kulinarični team building na Dvoru Jezeršek

Kulinarični team building na Dvoru Jezeršek

Ste že kdaj pomislili, da bi vaš timski duh preizkusili v kuhinji? Na Dvoru Jezeršek smo za uspešna podjetja pripravili kulinarično delavnico oz. kulinarični team building. Gre za predvsem zabavno in sproščeno aktivnost, katere namen je okrepiti ekipni duh ter vezi v ekipi in med posamezniki.

 

 

Najboljši menedžerji in podjetniki niso uspešni sami po sebi. Zavedamo se, da je za tovrstno delo potrebno veliko znanja in sposobnosti, pogosto pa spregledamo, da za vsako uspešno zgodbo stoji ekipa ljudi. Tako kot v športu, znanje in sposobnosti niso dovolj. Uspešne ekipe se med seboj razumejo, se dopolnjujejo in poznajo prednosti in slabosti posameznikov. Tega se vedno bolj zavedajo tudi slovenska podjetja, ki iz leta v leto več investirajo v svoj ekipni duh, katerega gradijo na različne načine. Team building je izraz, ki opisuje aktivnosti podjetij na tem področju in na Dvoru Jezeršek smo za uspešna podjetja pripravili kulinarično delavnico oz. kulinarični team building.

Kako poteka takšna delavnica?

Gre za predvsem zabavno in sproščeno aktivnost, katere namen je okrepiti ekipni duh ter vezi v ekipi in med posamezniki. Delavnica se začne z aperitivom in prigrizki v naši vinski kleti. Udeleženci se sezanijo s pravili igre in izžrebajo recepture jedi, katere bodo pripravljali. Kot se za kulinarično delavnico spodobi, udeležence opremimo s kuharskimi uniformami, kapami in predpasniki.

Po tem sproščenem uvodu se delavnica preseli v kuhinjo, kjer udeležence čaka ekipa izkušenih kuharjev, sestavine in kuhinjska oprema. Pravi kuharji tokrat igrajo vlogo kuhinjskih asistentov, udeleženci pa so odgovorni za pripravo izžrebane jedi. S kozarcem vina poskrbimo, da udeleženci delavnice ne ostanejo žejni med pripravo jedi, delo v kuhinji je namreč naporno. Nekateri izbranci dobijo tudi priložnost, da v vinski kleti izberejo vina, ki se bodo najbolj podala k posameznim jedem.

Napornemu delu sledi boljša polovica delavnice - večerja z jedmi, pripravljenimi med delavnico. Udeleženci tokrat igrajo vlogo gosta, Jezerškovi natakarji pa poskrbijo za njihovo zadovoljstvo. Vsak udeleženec svojim kolegom predstavi svojo jed in filozofijo, ki stoji za krožnikom. Kot se za prave kuharske mojstre spodobi!

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Zanimivo

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se