Pojdi na glavno vsebino

Finale tekmovanje Kuhna pa to

Finale tekmovanje Kuhna pa to

Na Dvoru Jezeršek smo ponosno gostili finale mladinskega kuharskega mnogoboja Kuhna pa to.

Na Dvoru Jezeršek je bil v aprilu finale mladinskega kuharskega mnogoboja Kuhna pa to. Iznajdljivi mladi upi slovenske kulinarike so se v Zgornji Brnik pripeljali iz kar 22 različnih šol.

Projekt Kuhna pa to je zasnovan za otroke v osnovnih šolah od osmega leta starosti dalje. S sproščenim in manj formalnim stilom so se organizatorji projekta že tretje leto zapored pripravili na vseslovensko tekmovanje osnovnošolskih skupin in njihovih mentorjev, ki že vrtijo kuhalnice pred očmi komisije – med njimi velikih Chefov naše dežele.

Veseli smo bili strokovne komisije priznanih kulinaričnih mojstrov in drugih gostov iz naše atraktivne panoge. Na Dvoru Jezeršek so se zbrali Janez Bratovž, Uroš Štefelin, Franci Jezeršek, Tanja Pintarič, Bine Volčič, Janez Bogataj, Miha Istenič, Joško Sirk, Tomaž Bolka, Teresa Covaceuszach in predstavniki ministrstva MKGP.

Spodbujanje lokalne hrane in uporaba lokalnih surovin sta osrednji motiv projekta. »Jedi iz teh mikrolokacij imajo vsaka svoj zakaj in svoj zato,« pravi vodja projekta Anka Peljhan in pri tem poudarja, da je živ medgeneracijski kontakt najboljši način za prenos kulinaričnih receptov med starimi in mladimi.

Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Zanimivo

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se