Pojdi na glavno vsebino

Dan Ravlin, Kenes Group v Ljubljani

Dan Ravlin, Kenes Group v Ljubljani

Župan Ljubljane Zoran Janković in podžupanja Tjaša Ficko sta 22. septembra 2011 v Mestni hiši sprejela Dana Rivlina, direktorja družbe Kenes Group, ki se ukvarja s kongresnim turizmom. Kenes Group na področju Slovenije uspešno sodeluje tudi z Gostinstvom Jezeršek.

Gost se je ob tej priložnosti vpisal v Spominsko knjigo Ljubljane, se v družbi župana in podžupanje sprehodil po mestnem središču in se udeležil kosila članov Kongresnega urada v Mestnem muzeju.

Podjetje Kenes je eden izmed treh največjih profesionalnih kongresnih organizatorjev na svetu. Njihova vloga je profesionalno organizirati srečanja s področja medicinske stroke. Dan Rivlin je izvršni direktor podjetja, ki zaposluje več kot 300 ljudi. Sedež podjetja je v Ženevi, predstavništva pa so po vsem svetu (London, München, Hamburg, Berlin, Leipzig, Madrid, Istambul, Tel-Aviv, Singapur, Santiago de Chile).
Družba Kenes letno organizira preko 2800 kongresov v več kot stotih državah, ki se jih udeleži preko 110 tisoč strokovnjakov.

V letu 2010 je družba Kenes v Ljubljani organizirala kongres o avtoimunosti, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču, udeležilo pa se ga je več kot 1300 ljudi. Na kongresu je podjetje Jezeršek skrbelo za vrsto catering storitev, ter se po kongesu s Kenesom pogovarjalo tudi o potencialu sodelovanja na področju Srbije in Hrvaške kjer povpraševanje po visoko kakovostnih catering storitvah iz leta v leto raste.

Ljubljana je sicer zelo primerna za organizacijo mednarodnih kongresov, saj ima dva kongresna centra v samem centru mesta, številne hotele različnih kategorij in posebna prizorišča, kot je na primer Ljubljanski grad.

Ljubljana je varno mesto, kar je v kongresnem turizmu zelo pomembno. Mesto je za mednarodne udeležence kongresov dostopno tudi peš, kar nas uvršča v sam vrh evropskih prestolnic. Ljubljana lepa, zanimiva, trajnostna in dostopna, kar je tudi v interesu mednarodnih kongresnih organizatorjev.

Vir: Ljubljana, M. o. (2011, September). Mestna občina Ljubljana: http://www.ljubljana.si/si/mol/novice/74054/detail.html

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Zanimivo

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se