Pojdi na glavno vsebino

Zimski recept

Zimski recept

Praznični DECEMBER, prisrčno pozdravljen na Dvoru Jezeršek. Vedno te radi presenetimo …

Praznični DECEMBER, prisrčno pozdravljen na Dvoru Jezeršek

Tebi, December

Si kot naš najzahtevnejši in najdražji gost, ki se mu posvetimo z vsem spoštovanjem, potrpežljivostjo in nasmehom na obrazu. Vedno te radi presenetimo. Že kakšen mesec prej skrbno načrtujemo tvoj prihod, da nas slučajno ne prehitiš. Nabiramo ideje, brskamo po starih in malo manj starih kuharskih knjigah. Usklajujemo in združujemo kulinarično dediščino in sodobnost z barvo, okusom in izgledom jedi.

Odštevamo dneve, da boš končno tu.

In zdaj si tu.

Najdražji decembrski gost

V naši slaščičarni že diši po LePotičkah, ki jih Urša skrbno zamesi, pridno vzhaja, tanko razvalja, previdno namaže, zvito povije, natančno odmeri in vstavi v premazane mini modelčke. Ko so pečene, so slastne in ti polešajo dan. Letos poskusi slivove in čokoladne. V izbrani darilni škatlici jo lahko podariš in nekoga razveseliš. Z LePotičkami bomo lepšali dneve in noči celi december.

V kuhinji fantje hitijo in se veselijo, ko režejo, sekljajo, kuhajo, dušijo, pečejo, miksajo ... filirajo in stilirajo. Čarajo tople nostalgične okuse tradicije in sledijo trendom, ki so kot pika na i izbranim kreacijam.

Za sprostitev se pogrejte s smrekovimi vršički, ruševcem ali poprovo meto.

Na mizi vas pričaka hlebček domačega kruha s hišno pašteto in aromatično kutinovo marmelado. Nadaljujete lahko z rožičevimi rezanci s kostanjem, korenčkom in omako Pustotnikovih sirov. Se okrepčate z vročo porovo juho s kranjsko klobaso. Ko zunaj sneži, vam bo teknila ješprenjeva kaša s sušenimi paradižniki, pinjolami in hrustljavo postrvjo. Če vas je strah, si naročite krompirček v oblicah in solni cvet. In toplo vam bo postalo pri duši. Jelen in omaka gozdnih sadežev, kruhov kipnik s čokolado in brusnice vam prikličejo gozdove, gozdne jase in zimske sprehode po celem snegu.
Če imate radi zimske radosti, so Snežne kepe s Krvavca v vanilijevi omaki kot nalašč, da se vrnete v otroštvo. Pečena jabolka na maslenem testu s cimetovim sladoledom in karamelo pa pričarajo decembrsko pravljico.

In še hladna streznitev za lažjo pot domov s pomarančno zmrzlino in pelinkovcem.

Dobrodošli na Dvoru Jezeršek!
Ana Šušteršič, kreativni vodja kulinarike

 

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se