Pojdi na glavno vsebino

Zgodba o nastanku TAMnjam burgerja

Zgodba o nastanku TAMnjam burgerja

Kreacija novega ali drugačnega burgerja zahteva veliko časa in potrpežljivosti ... Preberite Anino zgodbo.

Včeraj, 1. 4. 2015, ali na dan norcev, je nastal 1. TAMNJAM BURGER.

Končno sva se z Lukom uspela združit in preizkusit najine okuse pri nastanku 1. TAMnjam burgerja.

Najina združitev okusov ni bila enostavna. Imela sva kar nekaj omejitev. Čas ni bil na najini strani. Med samim okušanjem naju niso pustili pri miru. Luka je neprestano odgovarjal na telefonske klice, mojo malenkost pa so vseskozi cukali za rokav znanja željni sodelavci.

Tako, da naju predigra okušanja in kreiranja žal ni ogrela.
 
Ampak, nadaljevanje je bolj sočno ...

Luka mi je pripravil dobro sočno nacufano meso govedine in race. Čebulno marmelado, mesnate svinjske ocvirke, dušeno rdeče zelje, nek smrdljiv sir in med s tartufi. Celo sam se je lotil peke bombetk za najinega 1. TAMnjamčka. Moja naloga pa je bila, da 1. TAMnjamček postane in ostane sočen. In, da bo lep.

Seveda me je medtem uspel opozoriti, da iz nacufanega mesa ne more nastati burger, ampak neke vrste sendvič ...

Ko sva 1. TAMnjamčkov prototip dobro podmazala, obložila s čebulno marmelado, pečenim smrdljivim sirom in nacufano raco, na katero sva nakapljala tartufov med, sva komaj čakala, da okusiva vse to energijo, ki je nastajala med najinim kreiranjem.

A vas zanima, kako je bilo?
Preveč strasti v enem samem grižljaju.


2. TAMnjamčkov prototip. Govedina, paprična salsa, solata, rdeče zelje, mladi zeliščni sir.

A vas zanima, kako je bilo drugič?

NEZADOVOLJENA – OBA.

Pa pride mimo naš mladi in Lepi Martin, DIREKTOR  po poklicu, in mi, ko sem ravno dovolj ogreta, (pre)vzame Luka.

»Pridem nazaj. Ostani ogreta«, pravi. In gre. Spet neko poslovno druženje.

Tako, poznate občutek, ko se ohlajate in ostanete ogreti? Mislim, da se čustva ohlajajo, razum pa ostane ogret.

In rezultat je tu.
Spočetje 1. TAMnjam burgerja.

Tako, če sem ga spočela lahko sama, ga pa roditi ne morem sama.

Kako se narava z nami poigrava ...

Luka, brez tebe ne bo šlo.
Ampak, najprej ti moram povedati. In najprej moraš to dobro prenesti in sprejeti.

Končno pride Luka nazaj. Malo še mencam, potem pa na dan z besedo.

Luka, kaj, če bi poskusila najinega TAMnjamčka naredit iz klobase – pečenice. Kislega zelja in korenčka, gorčičnih semen in rdeče čebule in drobnjaka in mojega namaza.

Luka ni lahko ogreti. Še težje razgreti in še težje ohladiti.

Ampak počasi se je začel ogrevati. Brez moje pomoči.

Začelo se je ...

Rojstvo 1. TAMnjam burgerja.

Takole je bilo.
Hitro, sploh ne naporno in na koncu osvobajajoče ...

Meso pečenice je Luka oblikoval v burger. Jaz sem ga povila v svinjsko belo oblekico s čipko. Nato ga je Luka dal kuhat.
Jaz sem medtem pripravila posteljico iz kislega zelja, naribanega korenčka, gorčičnih semen, drobnjaka, malo olja, popra in soli. Olupila in narezala rdečo čebulo. Od sreče potočila nekaj solzic. Pripravila sočen namaz.
Luka je poskrbel za toplo bombetko. Kuhan burger je z vseh strani lepo zapekel do zlato rjave barve ...

A vas zanima, kako je bilo v tretje?

Upava, da bova kriva še za nešteto Potomcev najinega 1. TAMNJAM BURGERJA.

Avtor: Ana Šušteršič, vodja razvoja pri Jezeršek gostinstvu d.o.o.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se