Pojdi na glavno vsebino

Vroč izziv za kranjsko klobaso - postati všeč ženskam

Vroč izziv za kranjsko klobaso - postati všeč ženskam

Veste kaj me kot žensko v rosnih srednjih letih najbolj moti - no, vznemirja? To, da je kranjska klobasa ženskega spola. Tudi je res, da ima vse dobre ženske lastnosti. Sočna, lepo zaobljena, ravno prav pikantna, čvrsta na ugriz. Emancipirana. Priznana in izbrana. In za vas, ki želite narediti vtis na svojo izbrano damo - sladka - za vroče poletne noči.

 

Kranjska klobasa v vročih poletnih dneh

Karamelizirane rezine kranjske klobase z gorčično zmrzlino v omaki refoška in malin

Za 4 osebe
Karamelizirane rezine kranjske klobase

Kranjsko klobaso podolgem narežemo na tanke rezine. Sladkor damo v ponev in na njem svetlorjavo karameliziramo rezine kranjske klobase. Karamelizirane rezine kranjske klobase preložimo na ogret krožnik. V isti ponvi razpustimo maslo, prilijemo refošk in ga pokuhamo - reduciramo. Dodamo pripravljeno malinovo omako in žličko balzamičnega kisa. Pokuhamo.

Malinova omaka z refoškom

Sveže maline in ohlajen sirup zmiksamo in pretlačimo skozi gosto cedilo.

Gorčična zmrzlina

Rumenjake damo v kotliček, jim pridamo sladkorno moko in jih penasto umešamo. Iz beljakov stepemo sneg, v katerega postopoma vtepemo kristalni sladkor. Smetano stepemo. Umešani rumenjakovi masi dodamo gorčično moko in gorčična semena. Narahlo umešamo sneg in nato še stepeno sladko smetano. Ponovno vse skupaj rahlo zmešamo. Pripravljeno maso damo v pravokotni model ali porcijske silikonske modelčke, ki jih postavimo v zmrzovalnik za 6 - 8 ur.

Hrenova zmrzlina

Sladko smetano stepemo. Stepeni sladki smetani narahlo primešamo odcejen hren, sol in poper. Pripravljeno hrenovo smetano damo v pravokotni model ali silikonske modelčke in zamrznemo.

Kako jed postrežemo?

Na sredino krožnika postavimo pripravljeno rezino gorčične zmrzline. Nanj položimo karamelizirane rezine kranjske klobase. Omako malin in refoška narahlo pokapamo po rezinah kranjske klobase, ostalo pa prelijemo okoli zmrzline. Dekoriramo s svežimi malinami in timijanovo vejico.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se