Pojdi na glavno vsebino

Velikonočni zajček striže z uhlji

Velikonočni zajček striže z uhlji

Zajčkova bakalca s korenčkom, hišni žlikrofi z bovško skuto in čemažem

 

 

 

Zajčkova bakalca s korenčkom

 

Količine za 4 osebe

 

1. Poljubno oblikovano in narezano korenje skuhamo v slani vodi in ga nato malo pokuhamo. Pri tem pazimo, da ni premehko.

2. Na olju prepražimo por in dodamo na kocke narezano zajčje meso, ki ga zlato rjavo opečemo. Oprašimo z moko in prilijemo belo vino ter korenčkovo osnovo. Dodamo sol, poper, klinčka in brinovo jagodo. Dušimo do mehkega.

Prilijemo sladko smetano, dodamo gorčična semena, naribamo muškatni orešček in kuhano korenje. Premešamo in pokuhamo. Po potrebi še začinimo, prilijemo nekaj kapljic limoninega soka ter narezan drobnjak.

 


Hišni žlikrofi z bovško skuto in čemažem

 

Količine za 4 osebe

 

Nadev za hišne žlikrofe

 

1. Presejani moki dodamo jajce, rumenjake, olje, vodo in sol. Vse skupaj dobro pregnetemo v elastično testo. Testo naj nato počiva vsaj dve uri, še boljše je, če ga pustimo čez noč. Spočito testo tanko razvaljamo. Z okroglim modelom v velikosti krofov izrežemo kroge, ki jih premažemo z rahlo stepenim beljakom. V sredino vsakega kroga položimo pripravljen nadev in robove kroga spnemo na 3 vogale - z enim daljšim in dvema krajšima (zajčjima uhljema). Žlikrofe približno 3 minute kuhamo v slanem kropu, ki smo mu dodali malo olja.

2. Bovški skuti primešamo jajce, sol, pražene pinjole in na drobno narezane čemaževe liste. Če je nadev premoker dodamo malo belih drobtin.

 

Dekoracija

V vročem olju na hitro ocvremo sveže čemaževe liste in pomokane oblance svežega korenčka.

 

Kako jed serviramo

V segrete globoke krožnike najprej razdelimo zajčkov ragu, na katerega postavimo hišne žlikrofe z ušeski navzgor. Okrog položimo ocvrte čemaževe liste in korenčkove oblance.

 

Jed je primerna za toplo predjed ali glavno jed.

Pa vesela aleluja!

 

 

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se