Pojdi na glavno vsebino

Tanko, zvito, duhovito

Tanko, zvito, duhovito

Zanimiva jed, kot nalašč za vroče dni, ki so pred nami.

 

 

 

 

 

 

Sestavine za 6 oseb

250 g očiščenega govejega fileja - srednji del

Nadev

250 g smetanovega sirčka

50 g na drobno narezanih kislih kumaric

20 g nasekljanih kaper

30 g gorčičnih semen

1 žlička oljčnega olja

sol in poper

Za izgotovitev jedi

mladi špinačni listi

kocke rdeče paprike

drobnjak

oljčno olje za premaz

 

Priprava

Očiščen goveji file damo za nekaj ur v zamrzovalnik, da malo pomrzne. 1 kos papirja za peko premažemo z oljčnim oljem. Goveji file s salamoreznico narežemo na rezine in jih naložimo v pravokotnik na premazan papir za peko. Rezine naj se med sabo stikajo. Rezine solimo in popramo. Premažemo z nadevom in zvijemo v rolado. Za nekaj ur ponovno postavimo v zamrzovalnik, da lahko narežemo na lepe rezine.

Na krožnik odrežemo dve ali tri rezine rolade. Premažemo z oljčnim oljem. Po potrebi solimo in popramo. Dodamo mlade špinačne liste in potresemo z na drobno narezanim drobnjakom.

 

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se