Pojdi na glavno vsebino

Šparglji s fižolom, mlado čebulo in rezinami kranjske klobase

Šparglji s fižolom, mlado čebulo in rezinami kranjske klobase

V ogrete globoke krožnike damo najprej pripravljene šparglje s fižolom. Nanj položimo izbrano ribjo ali mesno jed, dekoriramo z osmukanimi peteršiljevimi lističi in špargljevim vršičkom.

 

 

 

SESTAVINE 
60 dag kuhanega rjavega ali belega fižola
20 dag špargljev
2 mladi čebuli z zelenim delom narezani na kolobarčke
2 na drobno narezana stroka česna
Na grobo narezan ali osmukan peteršilj
Oljčno olje
Sol in sveže mlet poper

1. Šparglje očistimo, po potrebi olupimo in odstranimo olesenel del. Poljubno jih narežemo – kolobarčki, palčke, oblanci. Po potrebi blanširamo.
2. Mlado čebulo na oljčnem olju ovenemo.
3. Dodamo šparglje. Popražimo.
4. Dodamo česen, da zadiši in dolijemo malo fižolove vode in rahlo pokuhamo.
5. Dodamo odcejen fižol in začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Previdno premešamo in kuhamo toliko časa, da se fižol ogreje. 
6. Na koncu umešamo peteršilj.

Za mesno prilogo priporočamo: Popečene rezine pršuta, kranjske klobase, svinjska ribica ali piščančji file na nabodalu.
Pa tudi riba se lepo poda tej jedi.

Jed so lahko ustvarjali udeleženci kuharskega tečaja priprave jedi iz špargljev pod budnim očesom Jezerškovih kuharskih mojstrov.

 

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se