Pojdi na glavno vsebino

Razigrano, barvito in lahkotno: ideje za piknik

Razigrano, barvito in lahkotno: ideje za piknik

Sezona piknikov je na višku in v ta namen smo za vas pripravili nekaj jedi, s katerimi boste preizkušeno navdušili vaše najdražje. Dober tek in lepo poletje še naprej!

Rezine paradižnika s papričnim  polka prelivom  in baziliko

Sestavine za 4 osebe

400 g  zrelega, a čvrstega paradižnika

80 g očiščene rdeče, rumene in zelene paprike

20 g mlade čebule - beli del

oljčno olje

listi sveže bazilike

drobnjak

4 pečene črne olive

na drobno narezan svež ingver

balzamični kis

solni cvet, poper

 

1.    Paradižnik operemo in narežemo na tanke rezine, ki jih sproti zlagamo v plasti. Med vsako plast dodamo paprični polka preliv.

2.    Okrasimo z lističi bazilike in pečenimi črnimi oljkami ter pokapljamo z balzamičnim kisom.

 

Paprični  polka preliv

1.    Pisano papriko in čebulo narežemo na majhne kockice

2.    Baziliko nasekljamo. Nekaj listov pustimo za okrasitev. Drobnjak na drobno narežemo.

3.    Dodamo olje, solni cvet, sveže mlet poper in ingver.

4.    Vse navedene sestavine premešamo.

 

Medaljoni svinjske ribice na nabodalu s panceto in rožmarinom

Sestavine za  4 osebe

12 svinjskih medaljonov po približno 40 - 50 g

12 tankih rezin kraške pancete

vejica svežega rožmarina

solni cvet, poper

rožmarinovo olje

 

1.    Svinjske medaljone začinimo s sveže mletim poprom in solnim cvetom in na drobno narezanim rožmarinom.

2.    Vsakega posebej ovijemo v rezino kraške pancete.

3.    Po tri skupaj nabodemo na nabodalo in pokapamo z rožmarinovim oljem in z obeh strani spečemo na pripravljenem žaru.

Zraven postrežemo na žaru popečeno polento in butarice stročjega fižola s kraško panceto. Vse skupaj pokapamo s pripravljenim prelivom iz na drobno narezanih oljk, kaper, sušenega paradižnika in pinjol. Okrasimo s popečenim češnjevim paradižnikom.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se