Pojdi na glavno vsebino

PreDRZNI jajčevci

PreDRZNI jajčevci

… ali malancanov namaz z ovčjim sirom in orehi.

Poleti so jedilnik v gostilni Dvor Jezeršek popestrile tuje kulinarične dobrote. Pri nas že diši po počitnicah ... Pridružite se nam v našem poletnem vrtu in si privoščite okus Hrvaške, Španije ali Grčije:

 

 

 


Sestavine
3 jajčevci
20 dag ovčjega mehkega sira ali skute
3 stroki sesekljanega česna
5 dag na grobo nasekljanih orehov
Na drobno narezan peteršilj
Olje
Sol in poper
Lističi peteršilja in cela orehova jedrca za okras

Priprava
Jajčevce operemo, obrišemo in po dolgem razpolovimo. Z odrezano stranjo navzdol jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo jih v pečici na 180 stopinj približno 20 minut. Nato jih ohladimo. Ohlajenim z žlico odstranimo sredico in jih z vilicami pretlačimo, dodamo orehe, česen in na kockice narezan sir ali skuto. Solimo in popramo. Rahlo premešamo. Olje malo segrejemo in ga umešamo. Solimo in popramo. Postrežemo kot prilogo k pečenemu mesu na žaru.


Recept je pripravila Ana Šušteršič, kreativni vodja kulinarike pri Jezeršek gostinstvu.

 

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se