Pojdi na glavno vsebino

Pražen krompir

Pražen krompir

Najstarejši zapisan recept za pripravo praženega krompirja je zapisan v prvi zares avtorski slovenski kuharski knjigi Magdalene Pleiweis iz leta 1868 in se razlikuje od današnjega najbolj splošnega načina priprave praženega krompirja. Avtorica navaja, da se surov in olupljen krompir nareže na manjše kocke, ki se potem praži na maslu, na katerem se prej zarumeni čebula.

Sestavine

Priprava

  1. Neolupljen krompir kuhamo v osoljeni vodi 30 min.
    Odcedimo, vročega olupimo in narežemo na tanke rezine.
  2. Na maslu zarumenimo čebulo, in ji primešamo krompir in ga pražimo po obeh straneh.
  3. Po želji lahko prilijemo zajemalko dobre goveje juhe in ponovno dobro premešamo.

Krompir je najboljši, kadar ga pražimo tako, da naredi zlato rumeno skorjico.

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se