Pojdi na glavno vsebino

Postno: Poštoklja s popečeno Jakobovo pokrovačo

Postno: Poštoklja s popečeno Jakobovo pokrovačo

No, pa je zopet tu - POST namreč. 40 dni brez…Vsak od nas si je zastavil drugačne cilje vzdržnosti. Da bomo lažje uresničili svoje zastavljene cilje in po 40 dneh dosegli težko pričakovano »Alelujo«, si privoščimo »WELLNESS KULINARIKO«.

 

 

 

Vzemimo si čas za pripravo in uživanje. Za prijetna druženja in dobre misli. Notranje zadovoljimo in prerodimo naše telo. Z odpovedjo ponovno prebudimo čute, ki nam jih hrana vzbuja in začutimo prvinskost okusa.

40, 39, 38, 37,.........30, 29, 28,.........20,...........10,..........3, 2, 1 - vesela ALELUJA!

Čestitamo vsem, ki ste zmagali!

Da boste kljub postu lahko uživali v dobri hrani, vam izdamo recept za eno izmed naših postnih specialitet - Poštokljo s popečeno Jakobovo pokrovačo in oljčno zabelo

Sestavine (za 4 osebe)

Poštoklja

Zabeljena zelenjavna in krompirjeva pirejasta jed je dobila ime zaradi načina priprave. Kuhano zelenjavo in krompir namreč zmečkajo in pretlačijo oziroma (po)štokajo.

Jakobova pokrovača

Zabela

Bovški ovčji sir

Priprava

Prvi korak

Krompir olupimo, operemo, narežemo na kose in damo kuhati v vrelo slano vodo. Ko je napol kuhan mu dodamo ostalo zelenjavo narezano na večje kose. Ko je kuhano, vodo odlijemo. Mleko z maslom zavremo, dodamo krompirju in zelenjavi in vse skupaj pretlačimo oziroma poštokamo. Zelenjavni kosi naj ostanejo vidni.

Drugi korak

Jakobovo pokrovačo na oljčnem olju z obeh strani na hitro popečemo. Solimo in popramo.

Tretji korak

Za zabelo na drobno narežemo oljke, sušen in namočen paradižnik in česen. Oljčno olje segrejemo, dodamo narezan sušen paradižnik, oljke, janeževa semena in česen, da zadiši.

Kako jed postrežemo

V globok segret krožnik najprej »nazidamo« poštokljo. Nanjo položimo popečeno jakobovo pokrovačo. Zabelimo s pripravljeno zabelo in narahlo pokapamo z limoninim sokom. Jed zaključimo z oblancem ovčjega Bovškega sira.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se