Pojdi na glavno vsebino

Pokrovača

Pokrovača

Prigrizek za 4 osebe.

Jakobovim školjkam izluščimo meso in jih položimo v marinado oljčnega olja, limoninega soka soli in popra, ki ji dodamo še listke peteršilja in pehtrana.

Gomolj koromača očistimo in razpolovimo, odstranimo trdi del in narežemo na tanke rezance, enako naredimo z jabolkom. Že med rezanjem dodamo limonin sok, da ne porjavi. Nato dodamo med, gorčična semena,oljčno olje, sol in poper po okusu in nacvetkan peteršilj. Premešamo. Pripravljeno solatko porazdelimo na 4 pripravljene skodelice ali kozarčke. Na sredino vsake solatke položimo marinirano jakobovo pokrovačo. Okrasimo s cvetki peteršilja in rezino jabolka.

Nasvet:

Jakobove pokrovače pripravimo dan prej in jih mariniramo preko noči.
Če bi jakobove pokrovače rajši skuhali, izluščeno školjčno meso prav na hitro obarimo-pazimo, da jih ne prevremo, ker bi drugače meso otrdelo. Obarimo že marinirane ali pa mariniramo že obarjene.

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se