Pojdi na glavno vsebino

Pirini hišni žlikrofi, polnjeni s sirom na bučni čežani s tartufi

Pirini hišni žlikrofi, polnjeni s sirom na bučni čežani s tartufi

Na globoke ogrete krožnike najprej damo bučno čežano, nanjo postavimo hišne pirine žepke in odišavimo z oblanci tartufov.

Testo za hišne žlikrofe (4 osebe)
220 g pirine moke
30 g bele ostre moke
2 jajci
8 rumenjakov
50 g masla in žlica olja
Sol

Vse sestavine ugnetemo v gladko testo in zavijemo v prozorno folijo. Tako pripravljeno teso naj počiva najmanj 2 uri.

Sestavine za nadev
200 g smetanovega sirčka ali skute
150 g naribanega sireka
Mleti mak
Jajce
Nasekljan peteršilj po želji
Nariban muškatni orešček
Sol in sveže mlet poper
Gee maslo

1 jajce za premaz

Za nadev vse sestavine umešamo in po okusu začinimo.

Testo na tanko razvaljamo. Z okroglim obodcem izrežemo kroge. Na vsakega položimo žličko nadeva. Zunanji rob kroga premažemo z raztepenim jajcem. Oblikujemo v hišni žepek s 4 robovi.

Kuhamo jih v slanem kropu, da splavajo na površino in jih še nekaj časa pustimo kuhati. Kuhane odcedimo in zabelimo z gee maslom.

Bučna čežana
10 g na drobno narezane šalotke
500 g očiščene, olupljene hokaido buče
1 olupljeno jabolko
5 g masla
Aromatično belo vino
Muškatni orešček
Sol in sveže mlet poper

Bučo in jabolko narežemo na večje kose in ju pečemo v pečici na 220 stopinj 10-15 minut.
Na maslu na hitro popražimo šalotko, dodamo pečeno bučo in jabolka in popražimo. Zalijemo z vinom, začinimo in pokuhamo, da alkohol izhlapi.

Dekoracija
Oblanci tartufov ali ocvrti čebulni kolobarji

Avtor recepta: Ana Šušteršič

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se