Pojdi na glavno vsebino

Nadevana piščančja prsa v Martinovem vzdušju

Nadevana piščančja prsa v Martinovem vzdušju

Preizkusite, kako piščančjim prsim pristoji kruhov nadev na dušenem rdečem zelju z jabolki. Recept naše Ane Šušteršič.

Kruhov nadev


30 dag najmanj en dan starih žemelj
2 dag olja
2 dag na drobno narezane šalotke
5 dag na kocke narezanega pora
5 dag na drobno naribanega korenčka
Nasekljan peteršilj
Osmukan timijan
1,5 dl sladke smetane
2 jajca
12 dag v vinu namočenih rozin
4 dag ostre moke
Sol
Poper
Muškatni orešček
0,5 kg piščančjih prsi ( 1 piščančje prsi oz. 2 polovici)
Sol in poper
Svinjska mrežica

Postopek:
Žemlje narežemo na kocke in jih rahlo pomokamo. Posebej na olju na rahlo prepražimo šalotko, por in korenček in stresemo h kruhu. Dodamo jajca in sladko smetano in premešamo. Pustimo, da se  prepoji.  Solimo, popramo, dodamo peteršilj, timijan, muškatni orešček in rozine. Premešamo.
Piščančja prsa razpolovimo, jih posolimo in popopramo. Piščančja prsa obložimo s kruhovim nadevom in jih zavijemo v svinjsko mrežico. Položimo na pekač s peki papirjem in spečemo v srednje vroči pečici do zlato rjave barve.

Dušeno rdeče zelje z jabolki in ingverjem

0,4 kg na rezine ali na kocke narezanega rdečega zelja
0,2 kg na kocke, ploščice ali na grobo naribanega jabolka
0,1 kg na drobno narezane šalotke
0,05 kg v belem vinu namočenih zlatih rozin
1 čajna žlička na drobno naribanega ingverja
1 žlica rjavega sladkorja
2 žlici jabolčnega soka
Limonin sok ali balzamični kis
0,025 kg masla
Sol in poper

Postopek:
Na maslu svetlo karameliziramo sladkor. Dodamo čebulo in zelje, rahlo popražimo, dodamo jabolčni sok in na rahlo podušimo. Nato dodamo jabolka, ki smo jih osvežili z limoninim sokom, da ne oksidirajo. Premešamo in zopet rahlo podušimo in če je potrebno dolijemo malo jabolčnega soka. Nato dodamo še vse ostale sestavine, ki jih umešamo v zelje in jed je gotova. Sladkor lahko tudi izpustimo, predvsem, če imamo dovolj sladka jabolka.

Nasvet:
Rdeče zelje z jabolki naj bo na ugriz še vedno čvrsto, da čutimo zelje in jabolka na ugriz. Ni potrebno, da jed dušimo do mehkega. Limonin sok ali balzamični kis jed lepo obarvata. Lepo je tudi, če so jabolka narezana, da se lepo vidijo v jedi.

Pa veselo Martinovanje – jesensko pustovanje!

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se