Pojdi na glavno vsebino

Lečin namaz na dušeni hruški v medu, kruhov čips

Lečin namaz na dušeni hruški v medu, kruhov čips

Na krožnike porazdelimo po dve rezini še rahlo toplih hrušk. Z žlico za sladoled oblikujemo lečin namaz in ga položimo na pripravljene hruškove rezine. Dodamo kruhov čips in okrasimo z drobnjakovo vejico.

Jed, ki jo pri catering postrežbi serviramo kot hladno predjed.
 
 
 
 
 
Sestavine za lečin namaz za 4 osebe
15 dag zelene leče
15 dag na drobno sesekljane šalotke
1 strok strtega in sesekljanega česna
10 dag masla
Majaron, bazilika, timijan, piment…
Lovor list
Sol, poper
 
  1. Lečo speremo in čez noč namočimo.
  2. Lečo skupaj z vejico timijana, lovorjevim listom in poprovimi zrni skuhamo v slani vodi.
  3. Kuhano odcedimo in odstranimo zelišča.
  4. Na maslu prepražimo drobno sesekljano šalotko, dodamo česen, da zadiši in odcejeno lečo.
  5. Dodamo sveža ali posušena zelišča, sol in poper in vse skupaj nekaj časa ob stalnem mešanju pražimo.
  6. Nato lečo z zelišči pretlačimo in po potrebi še solimo in popramo.
  7. Pripravljen lečin namaz ohladimo
Sestavine za hruško dušeno v medu
1 hruška vilijamovka
Limonin sok
1 velika žlica medu
1 žlica belega vina
 
  1. Hruško narežemo na tanke rezine in jo pokapljamo z limoninim sokom
  2. Med damo v ponev in ga segrejemo, dodamo narezane hruškove rezine in vino.
  3. Na hitro pokuhamo in odstavimo.
Kruhov čips
Hlebček kruha s semeni narežemo na tanke rezine in jih posušimo v segreti pečici – 120 stopinj približno 15 minut.
 
Kreiramo kot zapisano v uvodu.

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se