Pojdi na glavno vsebino

Kako Sonja naredi ocvirkovko?

Kako Sonja naredi ocvirkovko?

»Ko delam ocvirkovko se vedno spomnim na ljudi - osebe, ki so mi dale kak nasvet. Ocvirkovko delam za »biznis« in tudi za prijatelje.«

Testo

Sestavine za testo

Priprava testa

Nadev

Sestavine za nadev

Priprava nadeva

Koga se spominja, ko mesi, gnete, valja, maže ...?

Ko delam ocvirkovko se vedno spomnim na ljudi - osebe, ki so mi dale kak nasvet.

Kakšne modele najraje uporablja?

Ocvirkovko delam v 3 modelih (pekači):

Zakaj Sonja najraje pripravlja kvašeno testo?

Pravzaprav ne vem. Enostavno to rada delam. Nikoli ne odrečem. Zelo veliko je pohval, mogoče roka dela testo ne moka?!? Če pa vedno tako diši, ko je kruh pečen.

Za koga ali kaj Sonja peče ocvirkovko?

Ocvirkovko delam za »biznis« in tudi za prijatelje:

Čigavi nasveti so Sonji najbolj koristni?

Od ljudi s katerimi se družim in prijateljujem:

Po knjigi zelo rada pripravljam, sladke in slane pogače, ki imajo različna in zanimiva imena: Ajdov krapec, Erpica, Potancelj, Pohla, Sirova zafrk(n)jača, Belokranjska pogača, Kvasenica, Ocvirkove in Kranjske pogačice ...

Kaj bi se Sonja še rada naučila?

Zadala sem si za nalogo, da dodobra spoznam pripravo:

Priprava teh jedi bi se rada naučila pri ljudeh od koder te jedi izhajajo.

Zakaj se Sonja še ni preizkusila v peki kruha v krušni peči?

Zakaj še nikoli nisem pekla kruha v krušni peči? Ker to delata Martina in Ančka - moji svakinji.
To onidve res obvladata. Odgovor je zelo preprost. To je delo, ki se mu moraš popolnoma posvetit. Ne moreš zraven opravljati še drugih del. To preprosto ne gre in zato tega ne delam.

Kaj bo Sonja delala v naslednjem življenju?

Pred leti sva se z Lukom pogovarjala, da bova oskrbnika doma na Govejku. Zdaj sem v penziji in z Lukom sva oskrbnika na Dvoru. Morda bova v naslednjem življenju oskrbnika na Govejku. Pasla bova koze, kuhala čaj in pekla ocvirkovko.
Nikoli se ve.


Sonji se zahvaljujemo za vse odgovore; pa čim večkrat naj iz kuhinje zadiši po sveže pečeni ocvirkovki.

Pojdimo hitro na Dvor pogledat,če je še kaj ocvirkovke ostalo, baje je res svetovna ... Pa baje bodo imeli še sveže ocvirke - take za na sveže žemljice-njami, pa za domov, pa ...

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se