Pojdi na glavno vsebino

Jajčni vlivanci s kranjsko klobaso

Jajčni vlivanci s kranjsko klobaso

Za popestritev jedilnika lahko kranjsko klobaso pripravimo na številne načine. Predstavljamo vam eno od možnosti.

Sestavine za 4 osebe
50 dag vlivancev
1 kranjska klobasa narezana na kolobarje ali lističe (poljubno)
5 svežih rumenjakov
1 dcl sladke smetane
12 dag naribanega parmezana
Olivno olje
Sol in sveže mlet poper

Dekoracija
Drobnjak

1. Vlivance skuhamo al'dente v veliki količini slane vode.
2. Medtem, ko se testenine kuhajo, na malo olja počasi popečemo kranjsko klobaso.
3. V skledi umešamo rumenjake, smetano in malo parmezana.
4. Ko so vlivanci kuhani, jih takoj – še vroče pomešamo s pripravljeno rumenjakovo mešanico.
5. Na koncu dodamo še opečene rezine kranjske klobase.
6. Jed solimo in popramo in dodamo drugo polovico parmezana.
7. Jed takoj postrežemo.

Nasvet iz prve roke
Če nam je všeč bolj kuhana carbonara, jed na štedilniku še malo premešamo, da jajca rahlo ali dobro zakrknejo. Kranjsko klobaso lahko narežemo tudi na kockice, rezance ali oblance. Pri tej jedi je pomembno, da delamo v bistvu vse istočasno.

Kako jed postrežemo?
V globok ogret krožnik porazdelimo vlivance carbonara in dodamo popečene rezine kranjske klobase. Potresemo z veliko količino narezanega drobnjaka in veliko skledo solate.

Alternativa
Gratinirani jajčni vlivanci s kranjsko klobaso

Kako jed sezonsko nadgradimo
V času, ko zorijo šparglji, jedi dodamo poljubno narezane in na maslu, olju ali samo na žaru na hitro popečene šparglje.

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se