Pojdi na glavno vsebino

Jagodna zloženka

Jagodna zloženka

Jagode narežemo na majhne krhlje, jim dodamo žlico medu in malo limoninega soka in narahlo premešamo. Sladko smetano rahlo stepemo, ji umešamo jogurt, maskarpone, vanilijev strok in 2 žlici medu.

 

 

 

SESTAVINE ZA PRIBLIŽNO 8 KOZARČKOV:
10 – 15 dag navadnega ali mandljevega, lešnikovega, orehovega, makovega biskvita
50 dag jagod
1 vanilijev strok
18 dag ovčjega polnomastnega jogurta
18 dag sladke smetane
15 dag maskarponeja  (alternativa - zrela avokadova sredica)
4 - 5 žlic akacijevega medu
5 dag melisinega sirupa za redčenje
Limonin sok

PRIPRAVA:
1. Jagode očistimo.
2. 35 dag jagod narežemo na majhne krhlje, jim dodamo žlico medu in malo limoninega soka in narahlo premešamo. Mariniramo.
3. Vanilijev strok podolžno prerežemo in s konico noža odstranimo dišečo sredico.
4. Sladko smetano rahlo stepemo, ji umešamo jogurt, maskarpone, vanilijev strok in 2 žlici medu.
5. Biskvit narežemo na majhne kose ali kockice, jih porazdelimo po izbranih kozarcih in navlažimo z razredčenim melisinim sirupom.
6. Na bisvit položimo marinirane jagode in kremo smetane, jogurta in maskarponeja.
7. Ostale jagode z medom in limoninim sokom s paličnim mešalnikom zmiksamo v pire.
8. Jagodni pire prelijemo čez kremo.
9. Sladico postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se sestavine prepojijo.
10. Dekoriramo s krhljem jagode in listom melise.

Pripravo te sladice so se učili udeleženci kuharske delavnice Sladice za vsakdanjik in praznik. Za več informacij o delavnicah Akademije Jezeršek obiščite našo spletno stran: http://www.jezersek.si/akademija/kuharski-tecaji/ ali pokličite 01/316 94 13.

 

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se