Pojdi na glavno vsebino

Cmoki z belo čokolado in makom

Cmoki z belo čokolado in makom

Tokrat predstavljamo recept, ki nam ga je zaupala Mojca Polak, gostujoča predavateljica na Akademiji Jezeršek - več o njej in njeni delavnici si preberite v članku Aktualno.

 

 

 

 

Za 6 oseb:

 

250 g skute

70 g masla

70 g zdroba

70 g g ostre moke

2 drobni jajci

sol

 

Nadev:

1 bela čokolada

0,5 dl sladke smetane

100 g mletega maka

cimet

50 g masla

100 g drobtin

100 g sladkorja ali medu

 

Skuto pretlačimo. Dodamo sol, jajce, maščobo, moko, zdrob in zamesimo testo.

Za nadev stopimo belo čokolado v smetani, ji dodamo mak, nekoliko začinimo s cimetom, dodamo ščep soli in maso ohladimo. Nato iz nje oblikujemo majhne kroglice, ki jih zavijemo v testo kot cmoke.

V slani vodi jih kuhamo 30 minut, vreti morajo počasi. Vzamemo jih iz vode in jih dobro odcedimo. Drobtine prepražimo na olju in jih posujemo po cmokih. Po želji posladkamo in postrežemo.

 

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se