Pojdi na glavno vsebino

Bela juha s pečeno gosko in cimetovim kruhom

Bela juha s pečeno gosko in cimetovim kruhom

Janez Bratovž-JB nam je zaupal kako pripravi belo juho s pečeno gosko in cimetovim kruhom. Preizkusite recept tudi sami!

Sestavine

Priprava

  1. V posodo vlijemo vodo, dodamo gosko, jušno zelenjavo in solimo. Na malem ognju kuhamo 45 minut.  Nato gosko vzamemo  iz  juhe, damo v pekač, prelijemo z oljem in pečemo pol ure na 180°C. Pečeno ohladimo, izkoščičimo in meso zrežemo  na kocke.
  2. V kozici segrejemo olje in stekleno popražimo čebulo. Zalijemo z juho,  dodamo začimbe ter zgostimo s podmetom iz kisle smetane in moke. Juho potem kuhamo še pol ure in jo precedimo. Dodamo na koščke narezano gosje meso.
  3. Kruhove rezine premažemo z maslom, posipamo z cimetom in hrustljavo  opečemo v  ponvi.

Postrežba

Na jušni krožnik vlijemo juho in dodamo cimetov kruh.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se