Pojdi na glavno vsebino

Ajdovi njoki

Ajdovi njoki

DOMAČI AJDOVI NJOKI S KORENČKOVIM RAGUJEM

Sestavine za ajdove njoke

0,30 kg ajdove moke

0,20 kg bele ostre moke

0,15 kg kuhanega piriranega krompirja

0,20 kg kropa za ajdovo moko

1-2 jajci

sol

hladna voda po potrebi

 

  1. Ajdovo moko poparimo s kropom. Počakamo, da se ohladi do mlačnega, nato dodamo kuhan piriran krompir, jajce in sol.
  2. Z belo ostro moko zamesimo testo. Po potrebi dodamo hladno vodo.
  3. Iz testa oblikujemo večje svaljke, iz katerih režemo njoke, ki jih zakuhamo v vrelo slano vodo.
  4. Kuhane odcedimo in zabelimo z maslom ali oljem.

 

Na osebo približno 12 dag njokov.

 

Sestavine za korenčkov ragu

0,6 kg očiščenega in poljubno narezanega korenja- kocke, kolobarčki

0,2 kg sladke smetane

0,2 kg zelenjavne osnove

na drobno narezana šalotka

maslo

oljčno olje

belo vino

piment, muškat, kumina, pehtran

limomin sok

 

Šalotko na maslu in oljčnem olju ovenimo, dodamo poljubno narezano korenje. Popražimo in dolivamo zelenjavno osnovo. Pokuhamo. Nato dodamo vse začimbe in zelišča. Na koncu dodamo smetano, vino in limonin sok.

 

Dekoracija

Ocvrti korenčkovi laski

Drobnjak

 

Kako jed postrežemo 

V globok ogret krožnik položimo njoke, ki jih prelijemo s korenčkovim ragujem in dekoriramo z ocvrtim korenčkom in potresemo z drobnjakom.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Recept meseca

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se