Pojdi na glavno vsebino

Žlahta

Žlahta

"A ste potem kaj žlahta s tistimi Jezerški iz Sore?" je kar pogosto vprašanje, ki ga Jezerškovi s Hotavelj dobijo, ko pri strankah merijo stopnice. "Seveda, Franci je naš stric," pa je ponosen odgovor. Maticovi iz Hotavelj v Poljanski dolini so torej velika veja družinskega drevesa Jezerškovih iz Sore.

Na žalost že pokojnemu očetu Karlu je mama Ančka povila štiri sinove, tako kot imata štiri Sonja in Franci v Sori. Glede na to, da so na Hotavljah že vsi poročeni, nima smisla pisati o njihovi lepoti, ki resnično ni zanemarljiva, tako vsaj sami pravijo. Danilo je podedoval odlične gene za kmetijstvo in je poznan po sokovih in pridelkih znamke Matic. Boštjan, Janez in Nejc nadaljujejo tradicijo podjetja Stopnice Jezeršek in so po svetu poznani po visoko kakovostnih stopnicah.

Kot družinsko podjetje z nekaj več kot dvajsetimi zaposlenimi so pred kratkim zapluli v četrto desetletje mizarjenja, ki ga je začel oče Karel. Kot rečeno, so njihov glavni produkt stopnice. Pisati o tem, kakšne so lahko Jezerškove stopnice, bi vzelo preveč časa in prostora. Na kratko povedano, lotijo se vseh. Vseh oblik , vseh vrst, vseh izvedb ... Bolj komplicirane, rajši se jih lotijo. Tudi to so podedovali po stricih. Vseskozi dokazujejo svojo profesionost. Uporabljajo le najboljši les slovenskih gozdov in se trudijo, da svoje izdelke izboljšujejo in da so stranke z njihovim delom zadovoljne. To ni vedno enostavno.

Njihov uspeh je globalen. Stopnice Jezeršek so vgrajene v mnoge hiše v Sloveniji, Evropi, npr. Moskvi, Salon de Provance, Palma de Mallorci, Dublinu ter celo zunaj Evrope, npr. v Marakeschu. To so le nekatera mesta, kjer stojijo stopnice, izdelane pri nas, na Hotavljah v Poljanski Dolini.

Različni karakterji Jezerškovih s Hotavelj se predvsem pokažejo ob čudovitih skupnih kosilih pri mami Ančki, ko se mnenja pogosto krešejo. Ljubeče soproge znajo večkrat pripomniti, da so ravno taki, kot so bili nekdaj strici. In prav je tako. Seveda so mnenja skupna, ko gre za delo v lokalni skupnosti, športu, obrtniških organizacijah, turizmu in pri ohranjanju kulturne dediščine. Najbolj so mnenja skupna, ko gre za zabavo! Takrat je stvar jasna, brez pardona.

Kaj je pri vsem najpomembneje? Vsi postavljajo družino na prvo mesto. Za vsakim, kolikor toliko, uspešnim moškim, stoji uspešna ženska. Tudi pri Maticovih je tako. Za vso podporo in predvsem potrpljenje gre velika pohvala in zahvala njihovim ženam. Mami Ančki so do danes skupaj povili že devet vnukov, v kratkem naj bi se številka še povečala. Kot sami pravijo: "Dokler bo tako, bo dobro."

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se