Pojdi na glavno vsebino

Rok Jezeršek

Rok Jezeršek

Kawasaki 4x4, rock koncerti, sveže obrita irokeza, vodja varnosti na motoristični dirki na Grobniku. Rok Jezeršek. Verjetno si po stereotipu predstavljate osebo, ki je nekoliko nasilne narave, osebo, ki kadi »vse vrste« cigaret, je vedno v središču pozornosti in običajno najglasnejša v družbi in nenazadnje kot osebo, ki se je sosedovi otroci bojijo in izogibajo. Vendar temu še zdaleč ni tako.

Morda bi morali začeti znova. Če drži, da izjeme potrjujejo pravila, potem je Rok Jezeršek zagotovo izjema. Sicer drži, da je Rok strasten motorist, ljubitelj dobrega rocka, redni obiskovalec koncertov skupine Dan D in da ima frizuro oblikovano v irokezo. A hkrati je Rok tudi najbolj ljubeč in čustven od vseh Jezerškovih v Sori. Prosti čas najraje preživi s svojo družino ali v svoji mali delavnici. Je nekoliko bolj zadržane in sramežljive narave, sosedovi otroci pa ga naravnost obožujejo. Pred kratkim pa je postal tudi oče malega Jana. Rok je res izjema, ki potrjuje pravilo.

Poznamo ga kot človeka, ki je izjemno tehnično podkovan; naravnost uživa v reševanju tehničnih problemov, hišnih in drugih opravilih... Zagotovo je eden tistih, na katerega se lahko obrneš, ko potrebuješ pomoč pri sestavljanju pohištva ali pa gradnji hiše na drevesu. K temu pripomore še srečno dejstvo, da je njegova žena Maja prav tako izrazito ustvarjalna oseba, ki ji nikoli ne zmanjka idej o novih kosih pohištva in oblikovanju notranjih prostorov. Zato sta Rok in Maja popoln par. Maja ljubi nove ideje, Rok jih z največjim užitkom uresničuje.

Rokovi hobiji se zdijo marsikomu nenavadni. Pozimi, ko ponoči zapade veliko snega, boste Roka na primer sredi noči srečali med tistimi, ki prostovoljno pomagajo komunalnim službam pri pluženju snega - z njegovim štirikolesnikom in doma narejenim plugom. Poleti ga boste srečali v katerem od divjih kampov na Hrvaškem, kjer s svojo družino in skorajda doma izdelano kamp prikolico uživa robinzonske počitnice. Rok je poleg vsega naštetega tudi eden največjih ljubiteljev dobrega starega Agropopa. Naj temu dodamo še dejstvo, da je pred dvema letoma postal prvi certificirani kuharski mojster Slovenije - se strinjate, da je resnično izjema, ki potrjuje pravilo?

Kot zanimivost lahko dodamo še nekaj: čeprav Rok dandanes le še redko najde čas za vožnjo z motorjem, sestavljanje pohištva in druga opravila »hišnih mojstrov«, je vseeno srečnejši kot kdajkoli prej. Biti oče je njegovo najljubše opravilo in le vprašanje časa je, kdaj bo njegov sin Jan dobil svojo hiša na drevesu.

 

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se