Pojdi na glavno vsebino

Pustotnikovi

Pustotnikovi

Rubrika Družina Jezeršek je posvečena prav temu - naši družini, ki je velika. Večja, kot si mislite. Jezerškovi namreč o družini razmišljamo široko. Del družine so tudi naši prijatelji, sodelavci, partnerji (osebni in poslovni), dobavitelji in še kdo. Tokrat govorimo o družini Brence s kmetije pri Pustotniku, ki je v teh dneh ena najbolj znanih družin pri nas. Zasluženo!

 

Kar nekaj ima družina Brence skupnega z družino Jezeršek. Oboji imajo korenine iz Poljanske doline, obe družini imata po 4 otroke, vsi otroci obeh družin z veseljem in strastjo delajo v družinskem poslu in oboji so si na glavo nakopali veliko odgovornost, ko so se odločili za otvoritev Hiše kulinarike Jezeršek in Sirnice Pustotnik.

Pri Jezerškovih je otvoritvi Hiše kulinarike v Sori sledila še otvoritev Dvora na Brniku v letu 2007, Brencetovi pa so se tega lotili pred kratkim. Pretekli teden so namreč v Gorenji vasi odprli objekt, ki pomembno prispeva k razvoju sirarstva, kmetijstva, gostinstva in nenazadnje gospodarstva v Sloveniji.

Brencetovi v družbo vlivajo pogum in ponos. Dokazujejo, da lahko posameznik in družina iz Poljanske doline ustvari miselni preskok v družbi. Kakšen miselni preskok? Ko so se ob koncu osemdesetih začeli ukvarjati s sirarstvom, so se mnogi zmrdovali: “Kaj pa se grejo s svojimi smrdljivimi siri?” Od takrat do danes so prav oni naredili največje premike v spremembi odnosa do vrhunskih sirov v Sloveniji. Danes njihove sire z veseljem postavimo ob bok najboljšim ‘Francozom’ in ‘Švicarjem’. Danes je samo v Poljanski dolini že šest sirarn, nekaj jih je v sosednji Selški dolini, širše območje pa je postalo konkurenčno močnim sirarskim regijam kot sta Bohinj in Tolmin.

Za konec le: Žuža, Milan, Beno, Niko, Katarina in Elizabeta, pogumno naprej!

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se