Pojdi na glavno vsebino

Miha Ledinek

Miha Ledinek

Miha Ledinek je eden tistih, ki ga Jezerškovi prištevajo skorajda v »ožji krog družine«. Kot stric Miha je vozil Jezerškove sinove na smučanje, na morje, na nogometne tekme in še kam. Miha in njegova žena Joži sta preživela ničkoliko lepih trenutkov s Sonjo in Francom Jezerškom in še danes ne mine teden, ko se ne bi Franci in Miha dobila vsaj na tradicionalni »petkovi malici«.

Sicer pa Miha širna Slovenija pozna kot priljubljenega gostinca s Šmarne gore. Že 30 let sta z ženo Joži najemnika gostilne na Šmarni gori, ki pa je več kot le služba družine Ledinek. »Šmarna gora je naše življenje,« večkrat reče Miha. Njegova predanost gostilni na Šmarni gori ni ostala neopažena: oktobra je na Dnevih slovenskega turizma v Radencih Sekcija za gostinstvo in turizem Mihi Ledinku podelila priznanje za življenjsko delo na področju gostinstva, saj je s svojim znanjem, pristopom in neverjetno energijo bistveno izboljšal tamkajšnjo gostinsko ponudbo. Tudi po njegovi zaslugi je Šmarna gora postala en izmed najbolj priljubljenih pohodniških ciljev v Sloveniji.

Sicer pa Miha prijatelji poznajo kot odličnega pripovedovalca zanimivih zgodb. Zares doživeto je to pripovedovanje in četudi smo katero od zgodb, ki jih Miha govori, slišali že stotič, mu vedno znova z zanimanjem prisluhnemo, kot da bi jo pripovedoval prvič. Seveda nas vedno prepričuje, da so vse te zgodbe »živa resnica«. Tistim, ki v katero od njegovih zgodb podvomijo, Miha vedno znova zapre usta, ko suvereno izjavi: »Če ni res, pa lažem!« In je res!

Zgodba, ki jo Miha vedno znova rad pove, govori o poletnih počitnicah Luka Jezerška in Mihovega nečaka Sebastjana pri njem v Tacnu. Luka in Sebastjan sta bila takrat mlada navdušenca nad delom in tako sta Mihu pomagala pri številnih opravilih na Šmarni Gori ali okrog hiše v Tacnu. Nekega popoldneva sta se tako odločila, da pokosita trato okoli hiše. Neizkušenost mladih mojstrov ju je privedla do tega, da sta kosilnico nevede zamenjala za zimsko rolbo za čiščenje snega. Trava je seveda ostala nepokošena, Miha pa sta nasmejala do solz.

Jezerškovi si iskreno želimo, da bi z Mihom Ledinekom napisali še nešteto zgodb!

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se