Pojdi na glavno vsebino

Martin Jezeršek

Martin Jezeršek

Tokrat v rubriki družina pišemo o Martinu Jezeršku – o najmlajšem sinu, ki je pred kratkim prevzel krmiljenje podjetja. Opisali smo že vse ožje člane Jezerškovih iz Sore in zakaj je Martin na vrsti zadnji? Ker je najmlajši? Ker je zadnji prišel v podjetje? Pravzaprav nič od naštetega. O njem pišemo nazadnje, ker Martin ne more pisati o sebi - običajno je sam avtor teh besedil in se je do sedaj spretno izogibal svoji zgodbi.

Povezovalen, pomirjujoč, ustvarjalen, delaven, timski človek, drzen, kompromisen, odločen, vztrajen. To so pridevniki,  s katerimi so ga opisali ožji družinski člani. Da je Martin drzen že od mladih nog, zagotovo potrdijo njegova mlada leta, ki niso bila ravno bleščeča. Le kdo bi si mislil, da bo nekdo, ki je prve tri dni prvega razreda osnovne šole zamudil zaradi izleta na Triglav, nekoč sedel na direktorski stolček… V drugem razredu ga je učiteljica zalotila pri prodaji petard vrstnikom, podjetnost je torej kazal že v rosnih letih, v petem razredu pa je s sosedom in prijateljem Klemenom zakuril smetnjak – zametki ustvarjalnosti in drznosti.

Pa vendar se je iz Jezerškovega najmlajšega, ki je oblečen v kuharčka že kot mlad deček rad pomagal na prireditvah, nekaj izcimilo in danes na čelu družinskega podjetja sedi prav on.

Kot pravi njegov brat Luka, Martin velja za delavnega človeka. »Pa ne z rokami, z glavo,«, kar potrjuje tudi to, da je Martin pri svojih sedmih letih na družinskem sestanku, ko je padla odločitev, da bodo zgradili Hišo kulinarike Jezeršek, rekel: »Ja nič, delal’ bomo!« In tega se še danes zaveda. Ko je prevzel vodilen položaj, je v podjetju zavel nov, svež veter, s številnimi idejami in svojim umirjenim in premišljenim pristopom pa uspešno motivira sodelavce …

In ko smo že pri vetru; najpomembnejša aplikacija na njegovem telefonu je zagotovo iskalnik vetra. Veter, valovi, deska in kajt so glavni elementi sveta, verjetno edinega, kjer Martin zares popolnoma izklopi službo in preprosto samo je. Kajtanja se je naučil v Dominikanski republiki, kjer sta bila z njegovo sedaj že zaročenko Deano na dopustu – da, tudi potovanja so njegova strast, širina mednarodnega okolja pa ga navdušuje in izpolnjuje. 

Zato sta se pred časom z njegovo Deano odločila, da nekaj izkušenj poiščeta tudi v tujini in odšla sta v Švico, kjer sta našla veliko! Znanje, izkušnje, poznanstva, predvsem pa prijatelje, katerih je veliko in po celem svetu – na obisk k najboljšemu prijatelju se »mora« na primer zapeljati kar v Hong Kong.

Martin se je iz Švice vrnil s svežimi idejami in načrtom, da bo družinsko podjetje postalo eno izmed vodilnih podjetij na področju cateringa v Evropi. Martin verjame v svojo ekipo in svoje delo, v meje pa nič več. …

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se