Pojdi na glavno vsebino

Lucija Šušteršič

Lucija Šušteršič

Mladi slovenski atletski up, na katerega stavimo Jezerškovi. Njeno veselje, vztrajnost in številni uspehi nas vedno znova navdušujejo!

Lucija Šušteršič je članica tekaškega kluba Šmarnogorska naveza. Vedno nasmejana petnajst letnica je uspešna dijakinja gimnazije Šentvid. Že vrsto let trenira atletiko in niza številne uspehe na tekaških tekmovanjih.

Z avgustom je podjetje Jezeršek gostinstvo d.o.o. postalo njen ponosni sponzor. To pomeni, da bo poleg podpornega vložka s strani Jezerškovih pridobila še številne nove navijače. Z Lucijo smo se letos že veselili številnih odmevnih nastopov. Medtem ko so njeni treningi večinoma usmerjeni v tek na srednje proge, pa Lucija pogosto uspešno nastopa tudi v gorskih tekih.

LJUBLJANA, TEK TROJK 2015
Naj tej vedno bolj številčni tekaški prireditvi v Ljubljani je Lucija v ekipi z Viko Rutar in Anjo Plaznik zmagala v kategoriji šolskega teka.

EVROPSKO PRVENSTVO V GORSKEM TEKU 2015
V začetku poletja je Lucija Slovenijo zastopala na Evropskem prvenstvu v gorskem teku na portugalskem otoku Madeira. Lucija Šušteršič se je med mladinkami po pričakovanjih uvrstila v zadnji del uvrščenih tekmovalk, saj je kot srednjeprogašica predvsem zapolnila vrzel v slovenski gorsko-tekaški reprezentanci, ki v mladinski konkurenci trenutno nima pravih naslednic Mateje Kosovelj in Lucije Krkoč.

PRVI GORSKI TEK VOGEL 2015
Konec avgusta so se gorski tekači na Voglu pomerili za naslove državnih prvakov v teku gor/dol, mladinci in člani pa tudi za uvrstitev v reprezentanco Slovenije, ki je nastopila na septembrskem svetovnem prvenstvu v Walesu. Kolajno in reprezentančni nastop si je s tretjim mestom zagotovila tudi Lucija Šušteršič med mladinkami.

SVETOVNO PRVENSTVO V GORSKEM TEKU V WALESU 2015
Lucija je bila v septembru del 16-članske gorsko-tekaške ekipe Slovenije, ki je zastopala našo državo na Svetovnem prvenstvu v gorskem teku v kraju Betws-y-coed na severu Walesa (Velika Britanija). Na dokaj hitri progi so nastopili tekmovalci iz 32 držav. Čeprav 16-članska ekipa Slovenije po številnih velikih uspehih tokrat ni imela tekmovalca, ki bi ciljal prav v svetovni vrh, je bila za gorske tekače ta tekma vrhunec sezone.

Skupaj z Lucijo pa se Jezerškovi že veselimo tudi 20. ljubljanskega maratona v oktobru, kjer se je Lucija že lani na Šolskem teku uvrstila med najboljše tekačice.

Lahko si predstavljamo, da Luciji ob svojih šolskih in številnih športnih obveznostih ne preostane veliko prostega časa. Vseeno se redno udeležuje še treningov in tekmovanj svoje ekipe v prostovoljnem gasilskem društvu Sora. Rada pa se tudi vključuje v posebne Jezerškove dogodke, kjer nam pomaga s svojimi kuharskimi spretnostmi. Lucija je namreč hčerka naše kreativne vodje kulinarike, Ane Šušteršič, ki svojo ljubezen do kuhinje širi tudi med svoje otroke. Lucija pa med nas širi nasmeh in svojo pozitivno energijo.

Lucija, gruča Jezerškovih z veseljem spremlja tvoje tekme in vedno drži pesti zate! Veliko uspehov želimo!

V imenu Jezerškove ekipe,

Kristina Jurjevec

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se