Pojdi na glavno vsebino

Jure Jezeršek

Jure Jezeršek

Se spomnite, kako so nas v šoli učili: »Potrebno je sodelovati, ne zmagati«? Jure Jezeršek je verjetno tisti dan šole zamudil, zbolel ali (najverjetneje) prešprical. Tega pravila se Jure namreč drži zgolj na področju športa. Ko gre za družino, posel ali argument, se Jure drži pravila: »Če sodeluješ, poskrbi, da zmagaš!«

Ko smo že govorili o šoli... Jure je bil izjemen učenec! Izjemno dober je bil v izogibanju domačim nalogam, izogibanju predavanjem, izjemno pogosto je bila na cesti gneča in izjemno je, da je staršem pozabil omeniti malenkosti kot so »popravci«. Nepomembne malenkosti, ko ugotovimo, da se lahko Jure Jezeršek danes primerja z velikim Stevom Jobsom. Fakulteto sta namreč končala na enak način, brez diplome.

Vrnimo se k družini, ki je danes zagotovo najpomembnejši del Juretovega življenja. Žena Petra in mala Jera sta le redki, ki sta Jureta prav zares omehčali. Skupaj imajo svoje običaje; nedeljsko kavo, poletje na morju...  Zares so izjemna ekipa in zanimivo, vsi trije so rojeni v znamenju bika! To pove o njih dovolj, da si lahko predstavljate njihov vsakdan. Namig: »Če sodeluješ, poskrbi, da zmagaš!«

Jureta bi lahko opisali tudi kot človeka užitkov. Kdor ga vsaj malo pozna, bo vedel, kako zelo Jure uživa v dobri družbi, sproščenem okolju, dobri hrani in vinu. Ob omenjenih sladkostih se na njegovem obrazu pojavi izraz neizmerne sreče in takrat bo Jure najverjetneje rekel: »Kva je to dobr!« In Jure vedno poskrbi, da se to zgodi dovolj pogosto.

Dogodki so njegovo življenje. Poslovno in zasebno. Jure je že od nekdaj rad organiziral zabave, dogodke in koncerte.  Od norih najstniških zabav, še bolj norih v zgodnjih dvajsetih, do velikih in resnih prireditev kot sta Festival Kranjske Klobase in Slovenski dan na Grobniku. Slednji dve sta res veliki in uspešni in ni naključje, da Jure pri obeh kot eden glavnih organizatorjev sodeluje od vsega začetka. Poleg tega oba omenjena projekta veliko prispevata tudi v dobro skupnosti, saj sta oba dogodka organizirana in izpeljana na povsem prostovoljni bazi številnih mladih, na kar je Jure iskreno ponosen.

Zadnji veliki podvig je njegova glasbena, natančneje bobnarska kariera. Skupaj z nekaterimi posamezniki, člani Kongresnega urada Slovenije, so pred slabim letom ustanovili pravi rock band! Zanimivo je, da je bil band ustanovljen še preden je bila večina članov sposobna igrati kakšen inštrument. Vseeno jih to ni ustavilo in danes imajo kaj pokazati. Pripravljajo se na prvi samostojni koncert!

Res je, pogosto Juretova mentaliteta ne priznava kompromisa, kar mu marsikdo očita in se glede manj ali bolj pomembnih argumentov z njim ne strinja. Vendarle je njegova mentaliteta zmagovalna. Nisem povsem prepričan, katero od omenjenih načel »sodelovati« ali »zmagati« je v življenju pomembnejše. So nas v šoli učili napak? Običajno prinašajo veselje in zadovoljstvo zmage in ne samo sodelovanje. Presodite sami.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se