Pojdi na glavno vsebino

Hotel sem gostilno, zdaj imam Dvor!

Hotel sem gostilno, zdaj imam Dvor!

Odločen! To bi bila beseda, s katero bi opisali Luka Jezerška. Vendar tanka je linija med "odločen" in "trmast". Poznamo ga kot glavo Dvora Jezeršek, člana prve generacije kuharskih mojstrov Slovenije, kot vodjo kulinaričnih predstavitev Slovenije na vseh pomembnih turističnih sejmih in borzah Evrope in po novem kot prvega moža kuhinje podjetja Jezeršek. A Luka skriva mnogo več.

Za seboj ima ker nekaj igralskih izkušenj. Še kot najstnik je v lokalnem kulturnem društvu odigral glavno vlogo Linhartove predstave Ta veseli dan ali Matiček se ženi, Matička. Igral je v predstavi Mali Princ, Lovrač... Luka je pevec in kitarist skupine Šuti Band, ki je do danes odigrala že veliko koncertov pred nekaj sto glavo množico. Manjša pomankljivost, ki Šuti Band loči do velikega mednarodnega uspeha, je zgolj dejstvo, da nobeden od članov banda ni glasbenik. Vseeno se zelo dobro pretvarjajo, da so in zares so znani po noro dobrih zabavah, ki so pogosto boljše od še tako dobrih koncertov velikih zvezd. Če ne verjamete, vprašajte tiste, ki so njihov koncert že doživeli.

Po svojem očetu in mami je podedoval strast in talent v kuhinji. Močno si je želel, da bi nekoč imel svojo gostilno, kjer bi v kuhinji in med gosti delal, kar ima rad. V šali pogosto reče "Hotel sem gostilno, zdaj imam Dvor!" Kot vodja Dvora Jezeršek mu je časa za negovanje strasti do kuhinje zmanjkalo in zato se danes postopoma vrača v kuhinjo kot glavni "Chef" kuhinje podjetja. Ne želi preveč slediti množičnim trendom v kuhinji, rad ustvarja sam. Naj gre za kuhanje preprostih hišnih sokov ali gala večerje za nekaj sto gostov; Luka bo naredil nekaj, kar bo naredilo njegov izdelek edinstven, dodal mu bo nekakšen čar, ki se ga težko opiše.

Res je Luka izredno odločna oseba, ki včasih meji na trmasto. Vsako odločitev dobro in dolgo tehta. Ko se za nekaj odloči, zanj ni več povratka, tudi če je odločitev že izgubila smisel! Včasih to vodi do burnih in dolgih sestankov vodstva podjetja, včasih še kam dlje. A nekaj si moramo priznati. Če želimo v življenju kaj doseči, je odločnost nujno potrebna. Luka je ima veliko.

Samski moški v tridesetih. Igralec, pevec, kitarist in odličen kuhar! Sliši se kot popolna kombinacija sanjskega moškega, mar ne? Na koncu dodajmo še češnjo na vrh smetane. Njegov najbolj poseben hobi, ki ga naredi zares sanjskega v očeh marsikatere ženske: Luka Jezeršek je verjetno edini moški na svetu, ali vsaj v tem delu sveta, ki izredno rad in z veseljem lika! Neverjetno. Rad lika srajce, majice, spodnje majice, kratke hlače, dolge hlače... Luka rad lika celo spodnje perilo! Kaj ni to fantastično?

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se