Pojdi na glavno vsebino

Franci Jezeršek – Obrtnik leta 2013

Franci Jezeršek – Obrtnik leta 2013

Prejemniki predstavljajo vrhunske obrtnike, ki so lahko vzor vsem, ki si želijo zgraditi uspešne poslovne zgodbe z drznostjo, pogumom, trdim delom in vztrajnostjo.

Najvišje priznanje v slovenski obrti, naziv obrtnik leta, je letos prejel gostinec Franc Jezeršek.
Priznanje mu je podelila Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS).

Franc Jezeršek je podjetniško pot začel pred več kot tremi desetletji. Zgradil je Hišo kulinarike Jezeršek, prvi objekt v državi, ki je bil namensko zgrajen za potrebe catering dejavnosti, s katero je v Sloveniji oral ledino.

Franc Jezeršek je šel korak dlje. Iz opuščene kmetije je na Zgornjem Brniku ustvaril mogočen gostinski kompleks Dvor Jezeršek. Ustanovil je Kulinarično središče Okusiti Slovenijo, ki povezuje in ponuja jedi vseh kulinaričnih slovenskih regij. Na ta način širi zavest o slovenski kulinariki in izobražuje svoje kadre, goste in druge ponudnike jedi in pijač. Je eden od pobudnikov projekta Gostilna Slovenija, v katerega se je vključilo več deset najuglednejših gostincev pri nas. Zelo pomembna je tudi Akademija Jezeršek, ki skrbi za izobraževanje na področju kulinarike.

Domača in tuja strokovna javnost je prepoznala Jezerškovo poslovno odličnost, zato je prejemnik številnih priznanj, pohval in certifikatov. Z uvajanjem inovacij in sodobne tehnologije je vedno korak pred konkurenco, na področju varstva okolja pa predstavlja zavidljiv zgled.

Izjemno pozornost namenja skrbi za kadre in njihovemu usposabljanju. Prireja delavnice za vrtce in predstavitve gostinskih poklicev za osnovne šole. Sodeluje z vsemi pomembnejšimi gostinskimi in turističnimi šolami, Biotehniško in Ekonomsko fakulteto. Večina njegovih zaposlenih se neprestano izobražuje in izpopolnjuje v znanju doma in v tujini.

S svojim delom je močno vpet v življenje in delo kraja, obenem pa izjemno aktiven v stanovskih vrstah, saj je v okviru Obrtno-podjetniške zbornice opravljal številne zahtevne naloge. Predvsem pa je Franc Jezeršek zgled delovne predanosti, ki jo je prenesel na vse svoje otroke. Prav oni so nosilci razvojne strategije in prodora na tuje trge. Družina Jezeršek je danes sinonim kvalitete in poslovne odličnosti.

OZS z izborom Obrtnika leta skrbi za dvig kvalitete obrtnih izdelkov in storitev ter se zavzema za dvig ugleda obrtne dejavnosti in njenih nosilcev v javnosti. Prejemniki priznanja Obrtnik leta skupaj z nominiranci predstavljajo vrhunske obrtnike, ki so lahko vzor vsem, ki si želijo zgraditi uspešne poslovne zgodbe z drznostjo, pogumom, trdim delom in vztrajnostjo.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) mu je priznanje podelila v okviru Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju.

Povzeto po www.ozs.si

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se