Pojdi na glavno vsebino

Fonda

Fonda

Morje. Ribe. Kvaliteta. Svežina. Zdravje. Kulinarika. Družina. Naši skupni imenovalci.

Posebno močna mreža se je stkala med Fondovimi in Jezerškovimi v osmih letih poslovnega odnosa. In vrvi sodelovanja, ki se zelo težko strgajo. Piranski brancin je tisti vozel, ki nas najbolj trdno povezuje. Verjetno je obojestranski razlog za to naša ljubezen do visokokakovostne hrane in podobna filozofija dela.

Pri Fondi na povsem zdrav način pridelujejo hrano, ki vsebuje samo najbolj potrebne in zdrave sestavine. Povsem sveža prihaja s slovenske obale, iz morja naravnost v naše kuhinje. Odločili so se, da bodo vzredili najboljše gojene ribe na svetu. Za vse to imajo znanje, izkušnje ter neomajno prepričanje in navdušenje.

Družina Fonda
Z večstoletnimi koreninami na območju mesta Piran je bil njihov obstoj vse generacije globoko prepleten z morjem in zemljo. Ugo je svoje življenje posvetil raziskovanju morja in to brezpogojno ljubezen prenesel na svoja otroka Leana in Ireno. Vsi trije biologi so skupaj ustanovili podjetje in vanj vložili poglobljeno znanje s področja morske biologije in prehrane ter desetletne izkušnje, pridobljene na morju in pod njim. Ljubezen do morja in predanost odličnosti jih vodita pri delu in razvoju podjetja.

Ribogojnica je središče novega življenja
Ribogojnica Fonda leži v piranskem zalivu na najbolj južni točki slovenskega morja. Na jugovzhodu je obala savudrijskega rta, na jugu in vzhodu pa je obala sečoveljskih solin. Za ta del našega morja je značilna čista, globoka voda in močan morski tok. Zato je povsem razumljivo, da je tu edino področje našega morja, kjer je tudi prostoživečih rib res v izobilju. Vse našteto omogoča, da je PIRANSKI BRANCIN vrhunska riba.

Jezerškovi pri Fondi
Večinoma je ravno obratno. Fondine ribice so redni gostje pri Jezerškovih. Julija pa so bile Jezerškove ribice že drugič na sindikalnem izletu pri Fondi. Po nepozabnem doživetju v lanskem letu so naši sodelavci v močni večini izrazili željo, da destinacijo izleta ponovimo.

Ribogojnica Fonda ima namreč na robu Sečoveljskih solin lepo okolje za pogostitev zaključenih skupin. Za kvalitetno uživanje tega lepega poletnega dne smo se že takoj na začetku okrepčali z brancinovim carpacciem s solnim cvetom iz Piranskih solin in domačim oljčnim oljem in školjkami ob kozarcu dobrega vina.

Gostom je poleg številnih morskih športnih aktivnosti na voljo voden ogled ribogojnice. Ribje mladice namreč vzgajajo v prosto lebdečih mrežastih kletkah sredi ribolovnega rezervata. Zaradi odličnih naravnih razmer v bližini ribogojnice gojijo tudi školjke. Nasadi školjk klapavic so na vrveh, ki z nosilnih boj prosto lebdijo v morju.

Julija smo v Sečovljah preživeli še en nepozaben dan, ki je v naši družini še dodatno okrepil vezi. Zabavne spomine s sodelavci radi obujamo. Družini Fonda se zahvaljujemo za gostoljubje in jim želimo čimveč čvrstih vozlov tudi v prihodnje.


Kristina Jurjevec

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se