Pojdi na glavno vsebino

Družinska zgodba

Družinska zgodba

Kuhanje jim gre sicer dobro od rok, niso pa slabi niti v igranju bobnov (Jure), kitesurfanju (Martin), vrtnarjenju (Franci), vožnji off-roada (Rok), likanju (Luka), planinarjenju (Sonja). Odkrijte zanimive zgodbe.

30 letna zgodovina podjetja Jezeršek je iztočasno 30 letna zgodovina največje gostinske družine pri nas. Rubrika Družinska zgodba govori prav o tem, o družini, ki ni samo gostinska družina petih moških in mame, je mnogo več. Kuhanje jim gre sicer dobro od rok, niso pa slabi niti v igranju bobnov (Jure), kitesurfanju (Martin), vrtnarjenju (Franci), vožnji off-roada (Rok), likanju (Luka), planinarjenju (Sonja). Sami o družini razmišljajo širše. Za svoje štejejo tudi zaposlene, dobavitelje in prijatelje.

Voditi družisko podjetje ni preprosta stvar. Vijugati med družinskimi odnosi, čustvom znotraj družine in na drugi strani poslovnimi odnosi ter strogim neprizanesljivim okoljem je zahtevna naloga. V običajnem podjetju je piramida jasna. Direktor je direktor, šef je šef, sodelavec je sodelavec. Pogosto so eni z drugimi nezadovoljni, so na njih jezni, a vse je jasno in vse to pač del življenja. Kaj pa ko je sodelavec, ki vedno zamuja v službo, tvoj brat? Kaj, ko je tvoj direktor, kateri želi imeti delo opravljeno za vsako ceno in ne razume, da to ni mogoče, tvoj oče ali celo brat? Kaj, ko je tvoj podrejeni, ki slabo vodi oddelek, tvoj sin? Vrzimo karte na mizo in se sprijaznimo! To so situacije, s katerimi se srečujejo družinska podjetja. To so situacije, s katerimi se srečujejo Jezerškovi. Kako jih rešujejo?

"Sto ljudi, sto čudi", pravi znan pregovor, ki povrh vsega še sto odstotno drži. Jezerškovi ne skrivajo, da so povsem različni karakterji tako v poslovnem kot v zasebnem življenju. V običajnih podjetjih je razultat sestanka najpogosteje zapisnik. Pri njih je lahko precej drugače. Pogosto je burno, glasno, viharno... Pogosto nekateri sredi sestanka jezni zapustijo sobo, drugi so užaljeni, tretji se ne zmenijo za prve in druge, četrti gledajo na situacijo s povsem druge strani in ne razumejo problema, peti so zaskrbljeni, šeti pa že planirajo nov sestanek čez nekaj ur, ko se čustva umirijo. Če bi jih človek samo poslušal in ne poznal, bi se zagotovo zbal za prihodnost podjetja in družine. Tako to je v družinskih podjetjih. Pa vendar so lahko družinska podjetja še kako uspešna.

Morda je skrivnost prav v tem. Morda je potrebno biti jezen, užaljen, glasen in viharen, si povedati v obraz in zapustiti sestanek. Zagotovo je včasih tudi to dobro. Kakorkoli, potrebno je biti sposoben prebroditi takšne situacije, znati pozabiti nekatere besede, se umiriti in nikoli zameriti. Potrebno je sesti za isto mizo in se dogovoriti. Jezerškovi imajo to sposobnost. Nekateri bolj razvito, nekateri manj. Vsi pa jo imajo. Neverjetno je, kako pogosto se zgodi, da je nekaj ur po burnem in glasnem sestanku vse že urejeno in dogovorjeno. Napisan je tudi zapisnik.

V primerjavi z običajnimi podjetji ima družinsko veliko slabosti, Jezerškovi pravijo, da je prednosti več.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se