Pojdi na glavno vsebino

Domača peka

Domača peka

Slaščičarna Domača peka se na internetni strani predstavi z naslednjimi besedami: Zgodba o Domači peki je zgodba o sladkih užitkih, ki jih družina Mejač z ljubeznijo in spoštovanjem za vas pripravlja že več kot dvajset let. Zametki same zgodbe segajo v čase, ko bi vas ob omembi umetnih dodatkov in margarine ljudje samo pisano gledali. In prav tej žlahtni tradiciji smo odločeni slediti brez nadaljnjega.

 

Domača peka in Hiša kulinarike Jezeršek

Slaščičarna Domača peka je eden naših najzvestejših dobaviteljev na področju cateringa. Sodelovanje se je začelo pred trinjastimi leti in od takrat skoraj vsako jutro Tilen k Jezerškovim pripelje nekaj sladkega; od deset ali vse do nekaj tisoč minjonov ali drugih sladkih užitkov. Mmmmm ...

 

Dovolite mi predstaviti »glavnega skladatelja in dirigenta«, Tilna Mejača.

Tilen z Igriške

Njegova zgodba se začne v mamini domači kuhinji. »Mama je vedno dobro kuhala in še bolje pekla in po vsej kuhinji je pregrešno dišalo po sladkih užitkih« pravi Tilen.

In ko se je Tilen po služenju vojaškega roka vrnil domov, mama ni več pekla v domači kuhinji ampak v lastni slaščičarski delavnici na Taboru. Tilen se je odločil za študij prava, a na srečo mu letnika ni uspelo končati. Mama seveda ni imela srca, da bi ga gledala ležati doma.

Začne kot šef voznega parka – odgovoren je za nabavo in razvažanje sladkih užitkov.

Tilna najbolj jezi zgodnje vstajanje. V vojski se je zaklel, da ne bo več zgodaj vstajal, ampak žal se zarečenega kruha največ poje in Tilen ga je še danes... Z mamo tudi ni bilo vedno lahko delati, ker sta bila dom in slaščičarska delavnica v enem kotlu, je včasih tudi prekipelo.

Potem je mama zbolela, tako hudo, da je Tilnu čez noč padlo vse na njegova mlada pleča. Sam sebi, predvsem pa njej je želel dokazati, da bo zmogel. In tudi je. Pa ne samo zmogel, presegel je svoja pričakovanja. V slaščičarski delavnici je našel svoje srce. Začel je kreirati nove torte, piškote, minjone... In tako si je ustvaril nov dom na Igriški. In da ne pozabim – on sam je zaljubljen v čokolado in čokoladne slaščice.

 

Domača peka na Igriški

Domača peka na Igriški 3 je slaščičarna z edinstvenim, pa vendar preprostim ambientom, v središču Ljubljane. Police se šibijo od sladkih dobrot – tort, pit, minjonov, piškotov, potic in štrudlja, ki se prodaja najbolje. Poskusite ga in vam bo takoj jasno zakaj! in da ne pozabim na točen sladoled z nostalgičnim okusom in izgledom. Slaščice v lični in izbrani embalaži lahko odnesete domov in presenetite najdražje, prijatelje, celo poslovne partnerje, ali pa se z njimi posladkate kar sami, ob skodelici kave ali čaja. Lahko kar v slaščičarni.

 

 

In zakaj je Domača peka nekaj posebnega?

Tilen odgovarja

Ker se trudimo uporabljati najboljše sestavine skrbno izbranih dobaviteljev, kjer imajo prednost domači dobavitelji, sestavine pa poiščemo tudi na tržnici. Ker se nam ključna zdita osebni stik in negovanje pristnega osebnega odnosa – tega se držimo tudi pri strankah. Ker se ne obremenjujemo, kaj delajo drugi, temveč se trudimo ves čas izboljševati postopke. Ker sledimo trendom, a ne na slepo. Ker po našem prepričanju in po izpričanem zadovoljstvu strank ni prostora za sklepanje kompromisov glede kakovosti sestavin. Če ponazorimo z modo in klasiko: kaj je vedno v modi?

 

Tilnov odgovor na dolgoletno sodelovanje z Jezerški je jedrnat

»Kvaliteta s kvaliteto« pravi.

 

In naj tako tudi ostane.

Tilen rada te imam.

 

Ana Šušteršič

 

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se