Pojdi na glavno vsebino

Členi v verigi naše zgodovine – Jezerškovi upokojenci

Členi v verigi naše zgodovine – Jezerškovi upokojenci

Trideset letna zgodovina podjetja je polna zanimivih zgodb, ustvarjenih z ljudmi, ki danes v podjetju Jezeršek niso več aktivni. Vseeno pa so za nas pomembni in zato je tokratna rubrika Družina posvečena našim upokojencem.

V zadnjih letih se je njihovo število povečalo, kar priča o izkušnjah, ki jih v podjetju iz leta v leto nabiramo. Teta Mari, Greta, Anica in Emica so tiste, ki v podjetju niso več delavno aktivne. Alenka, Sonja, Franci in obe Martini, pa nam še vedno z veseljem priskočijo na pomoč. Kakšne so njihove in naše zgodbe?

Teta Mari je tista, katere se vsi pogosto in z veseljem spomnimo. Danes žal pokojna, nam še vedno prinese nasmehe na obraz, ko se spomnimo zgodbe o tatarskem biftku. Vedno ko je Mari dodajala začimbe v biftek, smo zaslišali njen glas: »Franci, ali danes prodajamo pijačo?« Ko je bil odgovor ja, je Mari dodatno začinila biftek z namenom, da prodamo več pijače. Mari je bila naš vir vicev in dobre volje.

Vicem je običajno sledil legendarni smeh Anice in Emice. Nepozabni so trenutki, ko so po desetih minutah že vsi prisotni pozabili vic, a se še vedno na vso moč smejali Anici in Emici, ki sta nas zaznamovali s svojim nalezljivim smehom.

Posebno mesto v naši zgodovini si zasluži Alenka. Poleg Franca Jezerška je ona tista, ki je v podjetju vztrajala od vsega začetka in je zaslužna na prenekatere uspehe, ki smo jih dosegli. Franci nam pogosto pove zgodbo o avtomobilu brez šoferja. Alenka ni ravno »visoka« in nekoč je nekdo v evforiji prišel do Francija in mu povedal, da je videl njegov avto, kako se brez šoferja vozi v Ljubljano. Seveda je bila šofer Alenka.

Catering je močno povezan z šoferstvom, zato je tovrstnih zgodb veliko. Tudi naše upokojenke so pogosto poprijele za volan. Ker Greta ni želela biti izjema, se je vozniškega izpita lotila šele v zrelih letih, ko se je zaposlila pri Jezerškovih.

Naše stalne stranke nas še danes pogosto vprašajo, če lahko na dogodek pošljemo gospo Martino. »Ona nas vedno tako razvaja...« Čeprav pogosto stranke ne vedo ali imajo v mislih Martino Jezeršek ali Martino Šerjak, se lahko sto-odstotno zanesejo na vsako izmed njih. Prav zato ju obe še vedno pokličemo na pomoč in obe se nam še vedno z veseljem in pogosto pridružita.

Preberite si tudi zgodbi Francija in Sonje.

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se