Pojdi na glavno vsebino

Zdravo, jaz sen! Bojan Firbas

Zdravo, jaz sen! Bojan Firbas

Tisti, ki dobro poznajo Jezerškove, poznajo tudi Bojana. In kdor ne pozna Bojana, ne pozna dobro Jezerškovih. Tako preprosto je to. Kdo je torej Bojan Firbas? Tisti s Cogetincev, Jezerškov četrti sin in Firbasov najstarejši sin. Tisti, ki ima dve mami – Marjano in Sonjo. Več o Bojanu Firbasu v tokratni rubriki Družina Jezeršek.

 

 

V resnici ni Bojan nihče drug kot izredno preprost in zelo zabaven “pubec” s Štajerske, ki prihaja z velike (turistične) kmetije in katerega srce hkrati vleče v veliki svet in nazaj domov na veliko kmetijo. Bojan se je z Jezerškovimi srečal po naklučju; kot sošolec današnjega direktorja podjetja Jezeršek, Martina. Iz naključnega srečanja je nastalo globoko prijateljstvo in vez z razširjeno družino Jezeršek, ki vključuje sodelavce, dobavitelje, prijatelje … Bojan je postal na pol Jezerškov.

Seveda ne gre zanemarjati družine Firbas in domačije Firbas, ki ravno te dni praznuje 20. obletnico. Marjana in Alojz Firbas sta se pred dvema desetletjema pogumno spoprijela s turističnim kruhom. Odrekla sta se vsakodnevnemu odhodu od doma v službo in začela službovati doma. Marjana je začela peči odlične oljevke, Alojz je skrbel za goste in “gor sta spravila” Bojana in Dejana. Čestike vsem!

“Zdravo, jaz sen!” je zaščitni pozdrav Bojana Firbasa, ki ga uporabi vedno, ko se srečamo. Ne glede na priložnost in naslovnika, je Bojan vedno isti – tak kot je in nič drugačen. Ob Firbasu se vsakdo zabava in sprosti, pa naj bosta priložnost in oseba še tako zadržani, Bojan ju zagotovo omehča. In to je tisto, kar nam je pri Bojanu najbolj všeč in zaradi česa je postal član družine Jezeršek.

Ob 20 letnici kmetije Firbas, želimo Jezerškovi Bojanu in Firbasom vse dobro.


P.S. Firbas v zmajevi koži :) Posnetek iz Moskve

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se