Pojdi na glavno vsebino

Ana Šušteršič

Ana Šušteršič

Rubrika Družina Jezeršek je posvečena prav temu - naši družini, ki je velika. Večja kot si mislite. Jezerškovi namreč o družini razmišljamo široko. Del družine so tudi naši prijatelji, sodelavci, partnerji (osebni in poslovni), dobavitelji in še kdo. Še najbolj družinskemu je podobno naše razmerje s sodelavci.

Oni so namreč tisti, ki ostajajo s podjetjem v dobrih in slabih časih, vidijo vrhunce, poznajo vse slabosti vseh sodelavcev, tistih na vrhu piramide in tistih nekje nižje. Vsi vemo, da so družinska razmerja zapletena. V kriznih časih se posamezni člani ne počutijo del družine, vse bolj pogosto družine celo razpadajo. Tega si nihče ne želi. Zato smo izredno ponosni na našo družino in na tiste sodelavce, ki z nami ostajajo tudi v kriznih časih.

Ana je sodelavka, za ketero lahko z gotovostjo trdimo, da z nami ostaja tudi v kriznih časih. Kot mlada, simpatična in ustvarjalna učenka se nam je pridružila še ko smo kuhali v domači garaži. In še vedno je z nami, še vedno je mlada, simpatična, ustvarjalna. Poleg tega pa tudi zelo izkušena in znanja polna. Pozna vse naše slabosti, tako kot mi poznamo njene. Res je vsi jih imamo. Težko je poiskati besede, ki jo opišejo. Tradicionalno inovativna, sramežljivo ponosna, lokalno globalna. Težko razložiti. Uspešno vijuga med službo in družino. Oboje ji uspeva odlično, je namreč ponosna mama in žena.

Štejemo jo za del družine Jezeršek in upamo, da se tako tudi sama počuti. V resnici je Ana veliko več kot le del družine. Je glava družine, ko govorimo o okusih, o barvah, o postavitvi jedi na krožniku, o novih jedeh in idejah. Ana je naš umetniški vodja, profil velikega "chefa" v mednarodni ligi. Svoje ideje črpa iz neverjetno preprostih živil in okusov, ki jih vsi srečujemo na vsakem koraku, a jih ne znamo povezati in utelesiti. To obvlada Ana. Svoje ideje nosi v glavi dolgo, jih premleva znova in znova, preden jih prelije na svoje platno - krožnik. Na spletni strani nas in vas mesečno preseneča z zanimivimi recepti. Med vrsticami njenih receptov preberemo, da Ana o kulinariki razmišlja strastno in čutno. Pred kratkim je o Kranjski klobasi zapisala: "Veste kaj me kot žensko v rosnih srednjih letih najbolj moti - no, vznemirja? To, da je kranjska klobasa ženskega spola. Tudi je res, da ima vse dobre ženske lastnosti. Sočna, lepo zaobljena, ravno prav pikantna, čvrsta na ugriz. Emancipirana. Priznana in izbrana." Pa naj še kdo reče, da Kranjska ni seksi.

Vseeno je Ana človek v senci in kljub priložnosti pogosto ne stopi iz nje. Morda ne zna? Včasih jo želimo potisniti iz sence, a nam nekako ne uspe. Morda se ne trudimo dovolj? Morda ta čas še ni prišel? Morda to sploh ni potrebno? Kakorkoli, pogosto se nam ob Ani poraja veliko vprašanj, ki si jih težko razložimo, pa čeprav smo sodelavci že precej let. Ana je nekoliko skrivnostna. To posebaj začini naš odnos in ga naredi zelo, zelo okusnega. Priznati si moramo, okuse ima Ana v mezincu.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se