Pojdi na glavno vsebino

Aljaž Toplak

Aljaž Toplak

Le kdo bo kos gostinskemu izzivu na mogočnemu kamnitemu poslopju Blejskega gradu?

Če berete našo rubriko Družina, ste verjetno že vajeni klasične Jezerškove zgodbe o sodelavcih, ki gre nekako takole: “Pri nas je začel kot dijak/študent, delal kot natakar/kuhar, napredoval, še enkrat napredoval, danes je eden od vodilnih!” Takšna je naša vizija zaposlovanja in eden takšnih sodelavcev je tudi Aljaž Toplak. Vseeno pa je Aljaž poseben, saj je njegov tempo plezanja po lestvi najhitrejši do sedaj! Da se le od višine ne zvrti …

Aljaž Toplak je bil eden od mnogih študentov Višje šole za gostinstvo Maribor, ki je pri Jezerškovih začel pomagati na nekaterih večjih catering dogodkih. Štajerec torej, ki mnogim iz osrednje Slovenije (beri žabarjem) ob prvem srečanju pusti mešane občutke. Preglasen, (pre)samozavesten, goreč navijač NK Maribor itd. Tudi mi smo imeli na začetku mešane občutke, ki pa jih je Aljaž kaj kmalu odpravil, ko je dokazal, da je lahko odličen natakar, da ima ta poklic izredno rad, da ima odlične organizacijske sposobnosti in sposobnosti vodenja ekipe.

Kmalu je Aljaž postal vse bolj stalen del catering ekipe in napredoval na mesto vodje strežbe na dogodkih. Najprej na manjših in manj zahtevnih, kasneje na bolj zahtevnih. Kmalu je Aljaž postal vodja oddelka strežba v cateringu in se preizkusil na največjih dogodkih, kot je bil EuroBasket 2013. Seveda to ni bilo dovolj in že nekaj mesecev kasneje se je iz operative preselil med pisarniške mravljice, kjer je zasedel mesto prodaje in načrtovanja dogodkov. Kot sam prizna, je naletel na svojo šibko točko – guljenje stolov v pisarni, neskončno obdelovanje podatkov, številk … Leto dni v pisarni ni pustilo prevelike škode na njem in zagotovo bo kmalu pogrešal dolge ure med pisarniškimi mravljicami.

Aljaž je v nekaj letih postal več kot sodelavec podjetja Jezeršek. Postal je član družine Jezeršek in zlezel pod kožo mnogim v podjetju. Pogosto ga v šali imenujemo Jezerškov 6. brat, saj je v povezavi z Bojanom Firbasom (5. brat) nepogrešljiv del mnogih družinskih srečanj Jezerškovih.

Danes je vesel, da se bo zopet podal med “operativce” in prevzel vodenje gostinstva na naši novi lokaciji Blejski grad. Zopet se veseli načrtovanja menijev, dela z natakarji in kuharji, strankami in gibanja med mizami, stoli, krožniki in kozarci. Verjamemo, da se od višine lestve in pečine Blejskega gradu Aljažu ne bo zvrtelo in da bo uspešno vodil gostinstvo Blejskega gradu.

Martin Jezeršek

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se