Pojdi na glavno vsebino

Alenka Lipovec

Alenka Lipovec

Prav posebno mesto v našem podjetju pripada Alenki, ki je z nami že 35 let! Jezerškove pozna bolje kot svoj žep.

Petintridesetletna zgodovina podjetja je polna zanimivih zgodb, ustvarjenih s stotinami sodelavcev, učencev in drugimi, ki so se v vseh letih zvrstili v kolektivu Jezerškovih. Alenka Lipovec pa je tista, ki je z nami že od vsega začetka in pozna podjetje in zgodovino podjetja bolje kot svoj žep.  

V naši zgodovini si zasluži prav posebno mesto. Poleg Franca Jezerška je ona tista, ki je v podjetju vztrajala od vsega začetka in je zaslužna na prenekatere uspehe, ki smo jih dosegli. Alenka je danes že Jezerškova upokojenka, ki pa še vedno ne more brez nas. Tako kot mi ne moremo brez nje. Še vedno je z nami vsak teden tako da bedi nad brezhibno čistočo in urejenostjo hotela Dvor Jezeršek.

V zadnjih letih se je število Jezerškovih upokojencev povečalo, kar priča o izkušnjah, ki jih v podjetju iz leta v leto nabiramo. Teta Mari, Greta, Anica, obe Martini in Emica so tiste, ki v podjetju niso več delavno aktivne. Alenka, Sonja in Franci pa nam še vedno z veseljem in redno priskočijo na pomoč. Prav oni pa so pred natanko 35 leti snovali idejo in poslovni načrt podjetja Jezeršek.

Catering je vsakodnevno vpet v šoferstvo, zaradi česa je zgodb v povezavi s to temo veliko. Tudi naše upokojenke so pogosto poprijele za volan. Alenka je pred kratkim povedala, kako je prvič v življenju vozila kombi. “S Francijem sva se peljala na “akcijo” (dogodek). Kombi je bil nabito poln in imela sva pripeto še prikolico polno “plohov” (miz). V nekem trenutku je Franci postal utrujen, se je ustavil in mi rekel: Daj, boš ti vozila. Šele po nekaj trenutkih sem ugotovila, da misli resno in skoraj sem padla v šok. Presedla sem se in vozila, kaj pa sem hotela. Saj je šlo, samo na cesto nisem skoraj nič videla.”  

Alenka ni ravno »visoka« in Franci nam pogosto pove zgodbo o avtomobilu brez šoferja. Nekoč je nekdo v evforiji prišel do Francija in mu povedal, da je videl njegov avto, kako se brez šoferja vozi v Ljubljano. Seveda je bila šofer Alenka.

V letu 2016 praznujemo 35-letnico podjetja in Alenka pravi, da bo pred poletjem tudi ona prestopila med naše delavno neaktivne upokojence. Vsakič, ko pomislim na to dejstvo, me malo zaskrbi, saj se zavedam, da takšne hotelske gospodinje in sodelavke kot je Alenka ne bomo našli.
Hvala Alenka! Za vseh 35 let!

Martin Jezeršek

P. S. Preberite si tudi zgodbi Francija in Sonje.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se