33 letnica Jezeršek gostinstva
14. marec 2014
»Povej mi, kaj ješ, in povedal ti bom, kdo si …« Vse najboljše Jezerškovi!
Petnajstega marca bo 33 let odkar sta si Sonja in Franci Jezeršek začrtala skupno poklicno pot. Nista je le začrtala, ampak jo tudi razvijata in skupaj s svojimi štirimi sinovi ter sodelavci ustvarjata vedno nove oblike in načine srečanj z dobrimi jedmi in ljudmi.
Hrana je motiv za druženje, stike med ljudmi ali njihovo komunikacijo, za medsebojno spoznavanje, pogovore, odločitve in dogovore ter priložnost za doseganje najrazličnejših ciljev. Se vam ne zdi, da je nekakšen posrednik za spoznavanje različnih in tujih družb in kultur?
Nekaj zanimivosti …
- Ena največjih prireditev na prostem je bila Iskrijada na travniku ob reki Sori pri Goričanah leta 1987: zbralo se je 16.500 zaposlenih v tovarnah in obratih Iskre.
- Leta 1996 je bila zgrajena prva in edina stavba v Sloveniji, ki je namenjena izključno kulinaričnim storitvam cateringa, Hiša kulinarike Jezeršek.
- Franc Jezeršek je pionir cateringa v Sloveniji. Pri oranju ledine je tako za čimvečjo optimizacijo dela veliko catering opreme načrtoval in izdelal sam. Še danes so številni kosi opreme v Hiši kulinarike Jezeršek plod domačega znanja in izdelani v Sloveniji.
- Med nenavadne catering lokacije štejejo dogodke na vlaku, katamaranu na morju, v Postojnski jami, na ladjici na Ljubljanici in nenazadnje v kabinah Krvavške žičnice.
Danes je Jezeršek catering vodilno gostinsko podjetje v Sloveniji pri pripravi kreativnih kulinaričnih rešitev. Stranke ga ocenjujejo kot zanesljivega, prilagodljivega in inovativnega ponudnika catering storitev. Glavno vodilo pri izvedbi zasebnih ali poslovnih dogodkov je vedno odličnost.
Starih šeg ne vseh zatreti, novih pa ne vseh sprejeti! (Slovenski pregovor)
Kontakt: Jezeršek gostinstvo d.o.o., gostinstvo@jezersek.si, +386 1 361 94 21
(Elementi besedila so povzeti po knjigi Hiša kulinarike Jezeršek – prvih 20 let, avtorja prof. dr. Janeza Bogataja)
Oznake: catering jezeršek, kulinarika, rojstni dan