ZLATI SEJALEC 2009 - Kulinarično središče Okusiti Slovenijo
7. december 2009
Jezeršek gostinstvo d.o.o je z otvoritvijo Dvora Jezeršek - Brnik 1868 v letu 2007 stopilo na pot celovitega ohranjanja naše bogate kulturne dediščine ter z njo povezane turistične ponudbe.
Z vzpostavitvijo Kulinaričnega središča "Okusiti Slovenijo" so gostom več kot 200 let stare, vrhunsko obnovljene domačije poleg ambienta za nastanitveno in kongresno turistično ponudbo omogočili še vrhunsko kulinarično doživetje. Na Dvoru lahko turisti na enem mestu okusijo gastronimijo vseh slovenskih regij na visoki kakovostni ravni; njihove dobrote pa lahko v obliki pripravljenih "spominkov" odnesejo tudi domov. Ker so Jezerški znani po odličnem cateringu, posebno vrednost nagrajenemu turističnemu proizvodu daje njegova univerzalnost, saj lahko kulinarično komponento njihove ponudbe na enakem kakovostnem nivoju ponudijo na poljubni lokaciji. Prvonagrajena novost je v svojem bistvu enostavna, a bogata: Hrana je eden od temeljnih, samoumevnih stebrov turizma. V Kulinaričnem središču Okusiti Slovenijo so s prepletom turistične promocije in gastronomije upoštevali usmeritve temeljnega dokumenta "Strategija gastronomije Slovenije", jo konkretno implementirali in nadgradili. Pri Jezerških hrana ni samoumevna, ampak je del globljega sporočila, ki ga prenašajo vsem gostom: Človek je, kar jé.
Vir: http://btpsinsejalec.blogspot.com/
Oznake: dvor jezeršek, okusiti slovenijo