Pojdi na glavno vsebino

Z dobrodelnimi nameni so se na Dvoru Jezeršek razcvetele »Spominčice«

Z dobrodelnimi nameni so se na Dvoru Jezeršek razcvetele »Spominčice«

Vstop v pomlad so s plemenito družbeno humanitarno akcijo zaznamovale gospe iz poznanih slovenskih gostinskih podjetij.

Vsako leto »Spominčice« z drugim slovenskim vinarjem izberejo aromo posebnega pomladnega vina.

Spominčice vino predstavijo javnosti ob začetku pomladi in ga tako predajo v prodajo, ki je dobrodelne narave. Od vsake prodane steklenice se 1,5 evra podari pomoči potrebnim. Zbrana sredstva se podari izbranim družinam ali posameznikom ob naslednjem začetku pomladi.

Na Dvoru Jezeršek na Zgornjem Brniku se je v torek, 1. 4. 2014, že devetič zapored zbralo sedem gostink, ki se imenujejo Spominčice. Med njih sodijo Majda Mogu (Restavracija Šmarjeta), Darja Mate (Gostilna Tomi), Fanika Sevšek (Gostilna Žolnir), Dana Delalut (Gostišče Delalut), Maruška Gašparin (Restavracija Pikol), Jurka Magdič (Gostilna Ančka) in Sonja Jezeršek (Gostilna Dvor Jezeršek).

Po lepem sprejemu na vrtu so povabljencem predstavile letošnje izbrano pomladno vino – belo zvrst iz odlične vinske kleti Steyer. Tokratna gostiteljica srečanja je bila Sonja Jezeršek, ki je v nagovoru poudarila namen in pomen dogodka, predvsem pa njegovo dobrodelno poslanstvo. Predstavitev pomladnega vina seveda ni bila le ena v nizu najrazličnejših prireditev v naši državi ampak ima zelo določen namen. Skupina Spominčic se je namreč odločila, da od vsake prodane steklenice vina dobrodelno namenijo 1,5 evra družini oziroma posamezniku, ki so pomoči potrebni. Zbrana sredstva dodelijo s pomočjo in svetovanjem Zveze prijateljev mladine.

Ob okušanju izbranega pomladnega vina so zbranim postregli tudi z izvrstnimi jedmi, za kar je poskrbelo osebje Dvora Jezeršek. V glasbenem programu je nastopil oktet iz Sore pri Medvodah. Od prodaje lanskega pomladnega vina so Spominčice podelile zbrana sredstva družini Janeza Roglja iz Visokega pri Kranju in družini Roka Žlebir iz Dvorij pri Cerkljah, ki se pogumno spopadata z boleznijo svojih otrok.

Pomladno vino se lahko kupi v omenjenih gostiščih in pri vinarju Steyerju.

Za več informacij smo dosegljivi prek telefona 01/361 94 21 ali e-pošte gostinstvo@jezersek.si.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Aktualno

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se