Pojdi na glavno vsebino

Vrhunski catering z vonjem bencina – DTM z Miranom Ališičem

Vrhunski catering z vonjem bencina – DTM z Miranom Ališičem

Na povabilo Mirana Ališiča, slovenske legende Formule 1, si je vodstvo podjetja Jezeršek ogledalo vse plati prvenstva DTM na dirkališču Norisring v Nemškem mestu Nürnberg. Preberite, kako se združuje vonj bencina z vrhunskim cateringom.

 

“Pozabi Moto GP in F1. Če bi rad videl catering, moraš enkrat z mano na DTM! Tam pa Nemci postavijo ta velike palače!” Tako me je Miran Ališič z svojim značilnim glasom pred dobrim letom dni nagovoril, ko sva se prvič srečala v Švicarskem Bernu in nenačrtovano preživela celotno popoldne ob dobrem vinu in hrani v mali italijanski restavraciji z imenom Verdi. In pretekli mesec se je zgodilo – DTM Norisring v Nürnbergu, Miran, Jure in Martin.

DTM je nekoliko nenavadno avtomobilistično prvenstvo, najbolj odmevno prav v Nemčiji, od koder izvira. Prav zaradi močne nemške avto industrije, pa velja prvenstvo za neke vrste hišni sejem avtomobilskih velikanov Audi, BMW in Mercedes. Poslovni model posamezne dirke je povsem drugačen od bolj poznane Formule 1, ki velja za ekskluzivno in javnosti nedostopno galaksijo, v katero imajo dostop samo izbrani. Vsaj, ko govorimo o ozadju dirke, o garažah oz. tako imenovanem paddock-u, je DTM Formuli 1 čisto nasprotje.

V DTM-u si lahko vsak kupi vstopnico, ki mu odpre vrata v paddock, kjer si lahko ogleda dirkalnike, najnovejše serijske modele avtomobilov, pit-dekleta, šotore moštev … Pravi avtomobilski sejem. Če temu dodate še nekaj evrov, pa se vam odpro vrata v mogočne šotore moštev, kjer lahko v izjemnem slogu uživate v neverjetnem vzdušju, hrani in pijači tik ob dirkačih prvenstva DTM. “Deutscher Standard!”

Kljub temu, da se celo življenje ukvarjam s cateringom, si upam trditi, da toliko vrhunskega cateringa na enem mestu še nisem videl. Vsako podjetje, ki v prvenstvu nekaj velja, na vsaki dirki postavi svoj šotor, bolje rečeno “palačo”, in gosti tudi do 1000 obiskovalcev na dan. Vsak detajl je skrbno načrtovan in premišljen, osebje je prijazno in nasmejano, prti so čisti, kuharji so sveže obriti in hostese govorijo vsaj nekaj jezikov. Ni slabo!

Ob vračanju v domovino sva z Juretom veliko razmišljala in bolj malo govorila. Nemškim ponudnikom cateringa sva priznala vrhunsko kvaliteto, a hkrati ugotovila, da se lahko v kvaliteti z njimi kosamo tudi pri nas. Ne more pa se z nemškim trgom kosati slovenski. Ali pač? Kaj nismo vsi na evropskem trgu?

Vikend na Norisringu je bil izjemen. Zaradi veliko videnega, zaradi preklopa možganov v stanje opazovanja iz ozadja, zaradi odličnih pogovorov, ki dajejo nov poslovni zagon, zaradi dobre hrane, pijače in družbe. Hvala Miran!

Martin Jezeršek

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Aktualno

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se