Pojdi na glavno vsebino

Tradicionalni rez Dvorske Žametovke

Tradicionalni rez Dvorske Žametovke

Leta 2008 je Dvor Jezeršek postal bogatejši za potomko najstarejše trte na svetu, ki raste na Lentu v Mariboru. V ponedeljek, 21. marca 2016, je na dvorskem vrtu že 7. leto zapored potekal njen rez v prijetni družbi dragih prijateljev.

Vsako leto rezi botruje drug boter ali botra, ki trto obreže pod budnim očesom hišnega viničarja, gospoda Steyerja. Letošnja botra reza je bila Jerneja Lampret, generalna komisarka sekcije RS za Expo 2015 Milano, družbo pa so ji delali dosedanji botri in botre trte, člani Ljubljanskega omizja Evropskega reda vitezov vina, skupina Spominčice, prijatelji Dvora Jezeršek in zapriseženi častilci vinske kulture. Nova botra je svoje delo odlično opravila, zato se nadejamo še ene odlične letine Dvorske Žametovke.

Druženje starih in novih prijateljev je na sončen ponedeljek potekalo v sproščenem vzdušju. Tudi tokrat pa nista manjkali tradicionalna ocvirkovka in pehtranka mame Sonje, ki sta razveselili vse prisotne in se odlično podali k žlahtni kapljici.

Dogodek je sklenila skupina Spominčic, ki je s svojo dobrodelnostjo pripomogla k boljši zdravstveni oskrbi male Anje, ki okreva po hudi poškodbi glave. Skupaj so zbrale kar 1.300 €, kar bo pogumni Anji zagotovo prišlo prav za terapije, ki jih pridno opravlja.

Avtor: Špela Štuhec

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Aktualno

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se