Pojdi na glavno vsebino

Ste že bili na Expu? Priporočamo obisk!

Ste že bili na Expu? Priporočamo obisk!

"Vredno obiska", se sliši iz ust obiskovalcev. Izjemno stičišče svetovnih tehnoloških dosežkov je tokrat le nekaj ur od Slovenije.

Svetovna razstava EXPO 2015 v Milanu bo do konca oktobra središče svetovnih gospodarskih srečanj. Paviljone, ki predstavljajo največje dosežke in tipične elemente posameznih držav, vsakodnevno obiščejo številni obiskovalci s celega sveta.

Dogajanje na Expu je izredno pestro, zaradi česa lahko svoj obisk prilagodite programu dogodkov in predstavitev. Slovenske aktivnosti lahko spremljate na spletni strani www.exposlovenia.si.

Poseben dan za slovenski paviljon je bil Nacionalni dan, 19. junija 2015. Ta dan je na Expu v Milanu minil v znamenju Slovenije. Zaznamovali so ga obisk premierja Mira Cerarja in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, navzočnost slovenske ambasadorke na Expu Tine Maze ter pester športni, kulturni in zabavni program ob slovenskem paviljonu.

"Presrečna sem, da lahko kot ambasadorka sodelujem pri promoviranju naše prelepe države, prelepih ljudi, prelepih možnosti, ki jih država ponuja," je poudarila Tina Maze. Iz Slovenije po njenem prihajajo res uspešni posamezniki - znanstveniki, gospodarstveniki, športniki in drugi. "Vidim, da smo te dobre lastnosti združili tudi na Expu," je dejala.

Jezeršek Catering v slovenskem paviljonu skrbi za ponudbo hrane na dveh prodajnih oknih. Okusne jedi iz slovenskih sestavin pripravlja Jezerškova ekipa na način ulične prehrane. Moderne recepture slovenskih jedi predstavljajo svetovni javnosti z imenom Okusiti Slovenijo (Taste Slovenia).

Priporočamo vam, da to izjemno razstavišče čimprej obiščete, saj je tokrat v naši neposredni bližini. Medtem, ko sta bili pretekli dve EXPO razstavi v Aziji, sta prihodnji dve načrtovani v Astani (Kazakhstan, 2017) in Dubaju (Združeni Arabski Emirati, 2020).

Več informacij:
Tamara Buh, tamara@jezersek.si, 01/361 94 16

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Aktualno

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se