Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Šparglji na Dvoru Jezeršek!
17. april 2012
Dočakali smo jo! Sezona špargljev se je začela in na Dvoru Jezeršek smo za vas pripravili okusno pomladansko ponudbo, katere glavna sestavina so šparglji. Vabljeni v gostilno na Dvoru Jezeršek. Okusite Šparglje! Jezerškovi
S ŠPARGLJI V POMLAD NA DVORU JEZERŠEK
Hladne predjedi
- Rezine angleško pečenega rostbifa s šparglji, jajci in gorčično omako
- Tanke rezine piranskega brancina s šparglji na mladih solatnih listih
- Sveži šparglji z rezinami pomaranče in mladega ovčjega sira, v marinadi iz medu, pomarančnega soka in oljčnega olja
Juha
- Pisana špargljeva juha
Tople predjedi
- Ocvrti šparglji v pivskem testu z bučno majonezo
- Rižota s šparglji in zelišči
- Zapečeni šparglji s čemažem in mandlji
Glavne jedi
- Svinjska ribica z ocvrtim jajcem na špargljevi posteljici z zeliščnim maslom
- Piščančje prsi v srajčki bučnih semen s šparglji in brusnicami, zapečen krompir nadevan z bovško skuto in čemažem
- Zajčkova bakalca z mladim korenčkom, hišni žlikrof s špargljevim nadevom
- Popečena Jakobova pokrovača, pištunj* z oljčno zabelo in oblancem Zbrinca
Pištunj* - gosta pirejasta jed iz krompirja, stročjega fižola in buč, zabeljena z ocvirki ali s slanino
Sladkosti Slovenije
- Ziljski špresovi krapi* z meto in maslenimi drobtinicami
Špresovi krapi*( testeni žepki s sladkim nadevom iz skute in krompirja )
- Jagodno palačinkina zloženka z jagodno čežano
- Špargljev sladoled s karamelno pomarančno omako